Prigoana

Prigoana SOCIALISTA continua in Franta: Doua noi grupari NATIONALISTE scoase in afara legii!

autor: FrontPress 25.07.2013

0Guvernul socialist al Franţei a început o veritabilă prigoană împotriva grupărilor naţionaliste, dar şi a militanţilor individuali. Luna trecută organizaţiile “A treia cale” şi “Tineretul naţional-revoluţionar” au fost interzise, urmând apoi arestarea artistului Kristian Vikernes pentru “terorism”, eliberat ulterior din lispsa probelor. Mai mult, Ministerul de interne a anunţat miercuri scoaterea în afara legii a încă doua organizaţii, şi anume “Munca franceză” şi “Tineretul Naţionalist”.
“În ţara noastră nu este loc pentru ură, xenofobie, antisemitism sau islamofobie”, a declarat ministrul de interne Manuel Valls, fără a vorbi însă şi despre atacurile anticreştine sau despre rasismul anti-alb, un fenomen ascendent într-o ţară unde minorităţile etnice şi religioase domină cartiere întregi în marile oraşe şi unde nici un nativ nu are curaj să se aventureze de teama unor agresiuni fizice.
Autorităţile susţin că organizaţiile naţionaliste inetrzise până acum constituie “nucleul dur” al mişcărilor şi grupurilor radicale de dreapta (circa 12 la număr) şi beneficiază de aproximatiov 3.000 de activişti.
1Pretextul acestei adevărate “vânători de nazişti” a fost un eveniment sângeros de acum câteva săptămâni. La începutul lunii iunie, tânărul de 19 ani Clement Meric a murit după ce a provocat verbal şi apoi a atacat un grup de naţionalişti francezi, după ce a devastat în prealabil un magazin de haine marca Fred Perry din Paris, popular în rândul activiştilor radicali de dreapta. După acest incident, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, au fost arestate iar suspectul principal este un cetăţean spaniol. Printre cei arestaţi se numără şi o femeie.
Esteban Morillo, considerat autorul crimei, a declarat că nu a dorit să îl ucidă pe Meric şi că doar s-a apărat. Tânărul anarhist a decedat după ce a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt în urma unei lovituri.
Tragicul eveniment a devenit un pretext pentru ca premierul socialist al Franţei, Jean-Marc Ayrault, să ceară oficial ministrului de interne, Manuel Valls, “măsuri urgente” pentru dizolvarea organizaţiilor naţionaliste, deşi reprezentanţii acestora au negat orice legătură cu incidentul sângeros. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu