Comparatie

Jucator din NBA comparat cu un “cimpanzeu” de un parlamentar grec

autor: FrontPress 05.07.2013

0Baschetbalistul Giannis Antetokounmpo, născut în Grecia din părinţi imigranţi nigerieni, este noua achiziţie a clubului Milwaukee Bucks din SUA. Acesta a fost însă recent ţinta liderului formaţiunii parlamentare Zorii Aurii din Grecia care l-a comparat marţi, în timpul unui interviu televizat, cu un cimpanzeu.
Printre primii care au reacţionat au fost reprezentanţii Federaţiei de Baschet din Grecia, care au catalogat comentariile ca fiind “inacceptabile şi rasiste”.
Afirmaţiile lui Nikolaos Michaloliakos, liderul Zorilor Aurii, au fost făcute după ce sportivul de 18 ani a fost primit oficial la începutul săptămânii de premierul grec Antonis Samaras. În trecut, primul ministru conservator i-a numit în repetate rânduri pe membrii partidului naţionalist ca fiind “neo-nazişti”.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 10 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu