Mesaje

Mesaje pentru tortionarul Alexandru Visinescu: “MORTII nu te lasa!” (FOTO)

autor: FrontPress 31.07.2013

alexandru visinescuApariţia în presă a unor articole despre o listă a torţionarilor comunişti, rămaşi nepedepsiţi pentru crimele săvârşite, a stârnit reacţii din partea românilor. Mai multe mesaje din partea “morţilor” au apărut ieri seara pe blocul unde locuieşte Alexandru Vişinescu, după ce Gândul a publicat un amplu material de presă pe această temă.
Marţi seara, pe pereţeii imobilului din centrul Bucureştiului unde locuieşte fostul torţionar, acum în vârstă de 88 de ani, şi pe blocul de vis a vis au apărut mesaje de genul “Cioc, cioc… Torţionare, eşti acasă? Morţii nu te lasă” sau “Visinescu – CRIMINAL, judecat la Tribunal”.
Alexandru Vişinescu, fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost unul dintre cei mai cumpliţi torţionari ai României comuniste, care şi-a justificat sec atrocităţile prin faptul că “doar a îndeplinit o funcţie”. Pe numele acestuia a fost depusă deja o plângere penală pentru omor deosebit de grav.
Ceilalţi componenţi ai listei foştilor torţionari din perioada comunistă vor fi dezvăluiţi treptat, în zilele următoare. În acest moment au fost identificaţi 35 de comandanţi de penitenciare care în perioada 1947 – 1965 au condus temniţele comuniste unde au fost încarceraţi de la liberali la ţărănişti până la legionari, preoţi, ofiţeri ai fostului regim sau chiar simplii ţărani care refuzau colectivizarea. Conform estimărilor Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, peste 100.000 de deţinuţi politici au decedat în închisorile din România într-un singur deceniu. Nimeni nu a fost tras la răspundere pentre aceste crime. Sursa: FrontPress.ro
312

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu