Perchezitii


PERCHEZITII impotriva Nationalistilor Autonomi Timisoara (VIDEO)

autor: FrontPress 14.01.2013
NATLuni dimineaţa procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au descins la domiciliul presupusului lider al grupării Naţionaliştii Autonomi din Timişoara (NAT), organizaţie care a anunţat în urmă cu câteva zile că oferă câte 300 de lei femeilor ţigănci care aduc dovada medicală a sterilizării voluntare. Potrivit fostului senator Iulian Urban, banii erau oferiți de tatăl unei fetițe de 13 ani, mutilată de trei țigani care au încercat să o violeze. Imediat a urmat un scandal mediatic, mai multe asociaţii şi ONG-uri cerând autorităţilor să ia măsuri împotriva acestor incitări “rasiste”.
Din locuinţa bărbatului de 36 de ani au fost ridicate o unitate centrală de calculator şi mai multe cărţi. “A fost făcută o percheziţie la locuinţa unei persoane suspectată de implicare în publicarea, pe un site, a unui mesaj în care se afirmă că oferă o sumă de bani fiecărei femei rome din zona Banatului care prezintă un act medical din care rezultă că s-a supus voluntar unei operaţii de sterilizare efectuată în acest an. În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe bunuri, o unitate de calculator şi nişte cărţi”, a declarat Ionela Bălan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, citat de Adevărul.
După câteva ore de audieri, tânărul a fost lăsat să plece acasă.
Parchetul a deschis vineri un dosar penal pentru “promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe”. Cei de la NAT sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.5 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002, ce incriminează fapta de promovare a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public.
Într-un interviu acordat săptămâna trecută portalului DeBanat, un reprezentant al NAT a declarat că din punct de vedere legal nu li se poate reproşa nimic. „Am consultat un avocat, pentru a nu încălca legea. Juridic, suntem acoperiți în totalitate. Premiem femeile țigănci care au făcut deja o sterilizare voluntară, nu le impunem nimic. Ar trebui să se simtă, eventual, discriminate femeile nețigănci, pentru că nu primesc și ele o asemenea recompensă”, afirmă tânărul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. „Suntem o grupare naționalistă care caută soluții la problemele cu care se confruntă națiunea română. Una dintre ele este complicitatea reprezentanților autorității locale și de stat cu clanurile infracționale țigănești. Trăim într-un climat nesigur, din cauza infracționalității violente a clanurilor țigănești”, a continuat acesta. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu