" Animalele "


Un ziarist maghiar a cerut eliminarea “animalelor de tigani”

autor: FrontPress 08.01.2013
tiganiUn scandal a izbucnit in Ungaria dupa ce un fondator al FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban, a cerut “eliminarea animalelor de tigani”, provocand reactii de condamnare nu doar din partea opozitiei, ci si a partidului aflat la guvernare, scrie AFP.
Studentii vor sa organizeze marti dupa-amiaza un “flash-mob” in fata cartierului general al cotidianului Magyar Hirlap, apropiat de putere, unde autorul acestor afirmatii, Zsolt Bayer, este ziarist.
Acesta, cunoscut ca un apropiat al lui Viktor Orban, a scris ca “animalele de tigani” nu sunt demne de a fi considerate fiinte umane, deoarece “isi fac nevoile unde vor” si o buna parte dintre ei sunt “asasini” care trebuie “eliminati”.
bayerAceste afirmatii, publicate sambata, au trecut aproape neobservate pana cand ministrul Justitiei si Administratiei, Tibor Navracsics, membru al FIDESZ, a declarat luni seara la postul de televiziune ATV ca Bayer nu are ce cauta in partidul condus de Orban. “O persoana care compara un grup de persoane cu animalele nu-si are locul in comunitatea noastra”, a declarat el.
Partidul DK (coalita democratica) al fostului premier Ferenc Gyurcsany a cerut procurorului general sa deschida o ancheta impotriva lui Zsolt Bayer pentru incitare la ura si a anuntat ca va organiza un protest duminica, 13 ianuarie.
Bayer a provocat mai multe scandaluri in Ungaria. In ianurie 2011 a publicat un articol in care afirma ca numele “Cohen, Cohn-Bendit si Schiff” sunt evreiesti, facand referire la ziaristul Nick Cohen, de la The Observer, la deputatul ecologist european Daniel Cohn-Bendit si la pianistul ungar Andras Schiff. In 2008, a scris un articol impotriva evreilor ungari care “isi sufla nasul in piscinele Ungariei”. De pe HotNews
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu