Regionalismul


REGIONALISMUL, piedica principala pentru colaborarea dintre nationalistii francezi

autor: FrontPress 06.11.2012
Lidera Frontului Naţional (FN), cea mai mare formaţiune politică naţionalistă din Franţa, a respins duminică ideea colaborării electorale la nivel local între partidul pe care îl conduce şi organizaţia militantă Blocul Identitar (BI), invocând mai multe impedimente ce ţin de ordin ideologic.
Pe deoparte cei de la FN şi-au moderat discursul public în ultima perioadă şi rămân fideli ideii de stat centralizat, pe când tinerii activişti de la BI susţint ideea “Europei celor 100 de steaguri”, care implică punerea accentului pe regiunile istorice şi pe caracterul etnic şi identitar al populaţiilor locale. Totuşi ambele formaţiuni văd în imigraţia musulmană un pericol major la adresa Franţei.
“Ştiţi de ce nu pot să fac o alianţă cu Blocul Identitar? Motivul e simplu. Sunt europenişti şi regionalişti. Ei pun la îndoială rolul fundamental al naţiunii, elementul central al programului nostru”, a declarat Marine Le Pen pentru presa franceză.  ”Diferenţele de opinie sunt prea mari şi prea importante pentru a ne permite să luăm în considerare o alianţă electorală”, a continuat aceasta.
 La sfârşitul săptămânii trecute BI a aniversat 10 ani de la formarea organizaţiei iar reprezentanţii acesteia şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile municipale din 2014 şi de a colabora cu FN. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu