Razboiul impotriva sectelor


Kremlinul a declasant “RAZBOIUL SFANT” impotriva SECTELOR

autor: FrontPress 04.11.2012
La numai o săptămână după ce preşedintele Vladimir Putin, un adept al apropierii statului de Biserica Ortodoxă Rusă, a numit sectele “un pericol pentru societate”, o organizaţie de tineret pro-Kremlin a pichetat joi un centru al mormonilor din Moscova. Aceştia au acuzat sectele religioase originare din SUA că încearcă să aducă Rusia sub “influenţa occidentală”. 
“Aşa cum membrii organizaţiilor neguvernamentale care sunt finanţate din exterior au fost numiţi ‘agenţi străini’, aşa şi mormonii, martorii lui Iehova şi alte grupări religioase occidentale sunt catalogate ca fiind periculoase”, a declarat Roman Lunkin, un expert pe probleme religioase de la Academia de Ştiinţă din Rusia. “Într-o ‘societate patriotică’, ei [sectanţii] sunt văzuţi ca o a cincea coloană”, a continuat acesta, citat de Ria Novosti.
În comunicatul de presă al organizaţiei Garda Tânără se afirmă că mormonul Mitt  Romney, candidatul republican la preşedenţia SUA, “reprezintă o sectă totalitară care acţionează şi pe teritoriul rusesc împotriva intereselor noastre naţionale”.
Cei circa 12 protestatari au afişat în timpul pichetării inedite mai multe mesaje precum “Nu sectelor totalitare”, “Mi-e scârbă de CIA”, “Mergeţi înapoi la Washington” şi “Nu agenţilor străini”.
Mormonii au apărut în Rusia în 1991, după prăbuşirea Uniunii Sovietice şi numără în această ţară aproximativ 21.000 de adepţi. Din cei circa 500 de misionari activi în Rusia, aproape trei sferturi sunt cetăţeni americani.
Ce cred mormonii! 
Secta mormonilor a fost fondată de Joseph Smith în SUA în 1830 şi are în prezent circa 15 milioane de adepţi în aproape 150 de ţări. Credinţa acetor sectanţi este un amestec exotic de învătături si practici neoprotestante şi “îmbunătătiri” ale conducătorilor organizaţiei, numiţi “profeţi”. Printre rătăcirile lor putem enumera credinţa că Hristos este fiul cel întâi născut al lui Dumnezeu, dar că există şi un al doilea fiu, Lucifer, cei doi fiind fraţi. Mormonii mai afirmă că  Iisus ar fi avut mai multe soţii legitime, justificând astfel poligamia. Deasemenea, mormonii mai cred că oamenii care au săvârşit păcate grave trebuie sa se sinucidă pentru a le fi iertate greşelile. Sursa: FrontPress.ro
Parodie marca South Park despre credinţele puerile ale mormonilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu