Israel - Iran


Countdown USA / Israel – Iran (VIDEO)

autor: FrontPress 04.11.2012
Temerile Washingtonul ca Iranul ar putea sa ascunda instalatiile nucleare atat de adanc in munti incat sa fie de neatins, nu mai reprezinta un motiv de luat in seama. MOP (Massive Ordnance Penetrator) inclina balanta in favoarea SUA. Boeing incearca sa adapteze aceasta bomba de 15 tone la avioanele de tip B2 si B-52. Specialistii afirma ca facilitatile iraniene si nord-coreene aflate la sute de metri sub pamant nu mai reprezinta o ameintare.
MOP cantareste circa 15t (2.268 kg explozibil), lungime 6.2m, diametru 0.80m. Puterea de penetrare ajunge la 61m, asta inseamna ca MOP este cu mult peste performantele BLU-109 sau GBU-28. Pentagolul cumparat deja 8 MOP in schimbul sumei de 28 milioane de dolari.
Iranul nu are inca tehnologia de a detecta si intercepta tehnologia STEALTH, iar acest lucru inseamna ca un aparat de tip B2 poate garanta succesul misiunii. Republica Islamica nu se poate apara, dar raspunsul va fi un posibil contraatac masiv cu rachete balistice asupra tuturor tarilor din Golf, ce au tratate de parteneriat cu SUA, inclusiv bazele din Kuwait, Qatar, Bahrein, EAU, Afganistan si foarte probabil facilitati militare din Arabia Saudita si Israel.
Propaganda americana da startul Crizei Rachetelor din Venezuela. Expertii americani considera ca regimul de la Caracas ar fi inceput cooperarea cu Teheranul pentru construirea unor facilitati pentru rachetele iraniene cu raza lunga de actiune. Statul Florida este cel mai vulnerabil in fata atacului cu rachete. Tipul de racheta ce va efectua aceste misiuni va fi Shahab 3, raza de actiune 1930km, zbor altitudine 400km si viteza Mach 7.
Un alt scenariu gasit in propaganda din SUA este acela ca Iranul a organizat mai multe exercitii in Marea Caspica. Scopul era lansarea cu succes a rachetelor balistice de pe nave comerciale. Teheranul ar planui sa aduca o astfel de ambarcatiune in Golful Mexic de unde va lansa rachete balistice cu focos EMP (electromagnetic pulse). In realitate, in afara de SUA sau Rusia, doar China are capacitatile de a spera la o arma EMP.
Regimul de la Teheran a afirmat in nenumarate comunicate, ca un eventual atac asupra instalatiilor nucleare iraniene ar insemna un razboi ce va depasi granita Orientului Mijlociu. De pe Romania Military
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu