NATIONALISTII rusi


Strazile Moscovei inundate de NATIONALISTII rusi la MARSUL RUSESC(FOTO+VIDEO)

autor: Second 04.11.2012
Peste 6000 de nationalisti radicali rusi au marsaluit pe strazile Moscovei cu ocazia celei de-a 4-a editii a Marsului Rusesc. Pentru prima data autoritatile au aprobat desfasurarea marsului si prin zona centrala, nu numai prin cartierele periferiei, ca in anii precedenti.
Al patrulea Mars Rusesc a scos in strada deopotriva tineri si oameni trecuti de prima tinerete, nationalisti, patrioti, ortodocsi, skinheads sau suporteri ai galeriilor de fotbal moscovite, pentru a aniversa “Ziua unitatii nationale”.
Marsul s-a desfasurat fara incidente majore, de mentionat ar fi totusi retinerea a 25 de membri ai partidului Rusia Mare, pe motivul ca ar afisa “simboluri naziste”. De asemenea, politia s-a aratat deranjata de participantii la mars ce aveau fetele acoperite si de cei care au aprins fumigene.
Liderul nationalist Dmitri Demuschkin a rostit un discurs in care a subliniat revendicarile tinerilor nationalisti, dorinta de libertate, rezolvarea problemei imigrantilor din Caucaz sau eliminarea termenului de “extremist” din Codul penal.
“Ziua unităţii naţionale” a fost introdusa în calendarul sărbătorilor oficiale anuale în 2005, cu scopul înlocuirii celebrărilor comuniste ale Revoluţiei din 1917, care i-a adus la putere pe bolşevici. Anul acesta, pe 4 noiembrie ruşii comemorează 200 de ani de la revolta care a dus la eliberarea de sub ocupaţia polonezo-lituaniană a Moscovei, în anul 1612. Cu această ocazie, pe întreg cuprinsul ţării se organizează diverse evenimente culturale sau politice. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu