In Filipine


Comunismul inca UCIDE in Filipine

autor: FrontPress 05.11.2012
Membrii gherilelor comuniste din Filipine au ucis duminică patru soldaţi neînarmaţi în sudul ţării insulare din Oceanul Pacific, ţară zguduită de 43 de ani de conflicte interne şi insurgenţe maoiste.
Cel puţin 10 membri ai grupării Noua Armată Populară, organizaţie catalogată ca fiind teroristă atât de către SUA cât şi de către UE, au deschis focul cu arme automate asupra soldaţilor, trei dintre aceştia murind pe loc. Al patrulea a fost târât într-un lan de orez unde a fost executat, trupul său fiind găsit de camarazii lui abia luni dimineaţa.
În timpul atacului surpriză soldaţii se deplasau pe motociclete şi se întorceau la baza militară de care aparţineau după ce au făcut cumpărături într-o piaţă din apropierea oraşului Davao.
Incidentele armate provocate de rebelii comunişti filipinezi s-au intensificat în ultimii ani, insurgenţa maoistă durând de peste patru decenii. În acest conflict de gherilă, unul dintre cele mai îndelungate din Asia, peste 120.000 de persoane şi-au pierdut viaţa. Conform estimărilor guvernului de la Manila, numărul actual al luptătorilor comunişti a scăzut la circa 4.000, de la maximul atins de 25.000 la mijlocul anilor ’80. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu