Masdar City , Abu Dhabi

Masdar City,Abu Dhabi, orasul cu zero poluare

Fara masini,fara deseuri,fara poluare.Greu de imaginat? Un asemena oras este foarte probabil sa apara pe taramurile bogate in petrol din Abu Dhabi , Masdar (Masdar inseamna "sursa",in limba araba).Acest proiect ambitios,evaluat la 22 de miliarde de dolari ar putea fi primul oras cu zero-emisii de carbon din lume.Masdar este orasul viitorului.Va fi primul oras,unde deseurile sunt transformate in energie,iar 80% din apa folosita va fi reciclata,o parte din aceasta va fi folosita pentru irigare.

Acest oras,va profita de energia eoliana,energia solara,si energia produsa cu ajutorul hidrogenului.Sistemul de transport va fi si el unul revolutionar.Masinile care folosesc combustibil pentru propulsare vor fi "banate" din oras.In schimb,pentru transport,vor fi folosite masini electrice,programabile,foarte usoare,care vor rula pe un fel de mini-cale ferata.Intreg sistemul va fi computerizat,astfel se vor evita accidentele.

Masdar este deja in proces de constructie,constructie care se va desfasura in mai multe etape,finalizarea copleta fiind preconizata pentru anul 2016.Orasul va avea in jur de 50,000 de locuitori.

Masdar,cu siguranta va fi un oras parca desprins din filmele science-fiction.Ganditi-va ce potential va avea turismul in acel oras....


Ma intreb,oare in acel oras se vor vinde resedinte pentru fumatori?






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu