:: Katyn, loc blestemat !

Titlu: Katyn, loc blestemat !
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto:Monument masacrul de la Katyn.
Acum zeci de ani 1979-198o, am auzit la Europa Libera, ce s-a intimplat cu floarea ofiterimii de la Katyn. Cum au fost ei impuscati la ordinul expres al lui Stalin, ca razbunare pentru anul 192o.
22.5oo cetateni polonezi au murit la Katyn, in primavara anului 1940 dupa cercetatorul rus Victor Zoslavsky.Au fost selectionati:ofiteri, ingineri, profesori, functionari inalti,latifundiari, aristocrati, preoti.Rusii au dat vina pe nemti.
Rau Stalin, cianura curata. Dar ordinul a fost semnat si de Nikita Hrusciov.
Si la scoala se spunea sloganul:"Stalin si poporul rus libertatea ne-au adus ! "si "Tatucul Stalin". Dar a fost scos din mausoleu si aruncat la ciini.
Compatimesc si sint alaturi de poporul polonez in aceasta grea incercare ca un blestem, nemeritat.
Noi am fost de mare ajutor pentru Polonia, cind a afost invadata de nemti. Tezaurul lor a trecut in siguranta prin tara noastra pina la Constanta unde a fost dus mai departe pe Marea Neagra, in loc sigur si recuperat dupa razboi cu bine.
Nu acelas lucru s-a intimplat si cu tezaurul nostru, dus la pastrare la rusi pentru, al lua dupa terminarea primului razb.mondial.
S-a dus, dus a fost, dus este si acum si mai recuperam ciuciu, de la rusi.
Asa e neamul acesta, pe ce pune laba lui de urs, sa-ti iei adio ca nu mai vezi. Asa la alba-neagra cu turcii, in 1812 ne-a luat Basarabia si Bucovina. Au luat ca si cum ar fi fost al lor, fara sa ne intrebe si pe noi.
Asa au facut si in 194o cu aceleasi teritorii, a trimis ultimatul si din partea noastra nu s-a tras nici un foc de arma la granita pentru onoare. Dupa ce am citit ultimatumul, ne-am adunat catrafusele din Basarabia si Bucovina si am plecat de parca fusesem prinsi la furat si fusesem iertati, cu un sut in chiur.
Unde e demnitatea noastra ca si acum, dupa ce a fost denuntat contractul Ribentrop-Molotov unde era prinsa si Basarabia si Bucovina pentru noi romanii, a ramas in vigoare.
Acum intelegeti ce a avut de indurat poporul nostru cu asa vecini si la fel si polonezii, cu toate ca stiu ca,in mai multe rinduri Polonia a facut parte din Rusia ca teritoriu autonom.
Sintem alaturi de poporul polonez, greu incercat dar stiu ca acolo se vor ivi alti conducatori, mai putin coruptibili ca la noi si vor face ce este mai bine pentru Polonia lor, caci o iubesc.
Dumnezeu sa-i ierte pe toti cei ucisi in 194o si acum morti in acest stupid accident de avion(daca a fost accident si nu a fost ceva premeditat).
Capul sus, pieptuil inainte !!! papapa.
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

3 comentarii:

  1. este un semn sa stea polonezii pe langa case ! sa mai lase avioanele.........vad ca unii nu stiu sa tina cont de avertizarile pe care le tot fac ..... legile FEMOSAN ...

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost un impuls nefericit de moment.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai antignorantule ar trebui sa iti zcimbi numele

    RăspundețiȘtergere