:: Blogenciclopedia 42 – 3 lucruri din casa la care puteti fi alergici

Titlu: Blogenciclopedia 42 – 3 lucruri din casa la care puteti fi alergici
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro/?p=3572
Articol: Cum "funcţionează" alergiile?
Să luăm ca exemplu polenul sau praful – vă intră puţin în nas – îl inspiraţi şi ajunge, prin trahee, în plămâni. Apoi intră în sânge.
Gândiţi-vă la polen ori la praf ca la nişte grenade: "explodează" şi eliberează substanţe care contractă plămânii. Acest lucru vă poate provoca lăcrimarea, inflamarea şi iritarea ochilor, dar, întotdeauna, vă curge nasul.

Puteţi fi alergici la mult mai multe lucruri, în afară de polen şi praf. Le ştiţi cu toţii, pentru că, odată afectaţi de ele, vă curge nasul şi strănutaţi.
Există 3 lucruri în casa voastră, la care puteţi fi alergici, fără ca măcar să ştiţi acest lucru.

I. FRUCTELE - fructele şi legumele care conţin chimicale reacţionează cu corpul vostru, mai ales dacă sunteţi predispuşi la alergii. Se estimează că peste 50% dintre cei care au alergii la polen vor reacţiona la mâncăruri.
Sfaturi de urmat:
- decojiţi merele înainte de a le consuma
- nu mai mâncaţi morcovi cruzi, ci fierţi

II. MACHIAJUL – 10 % dintre persoane au alergii la parfumul din produsele de machiat, pentru că nici unul nu este natural. De aceea, este de preferat să cumpăraţi produse care nu conţin parfum.
Vreţi să verificaţi singuri dacă sunteţi alergici la un produs de machiaj?
Aplicaţi din abundenţă produsul pe care doriţi să îl testaţi pe partea interioară a braţului – o suprafaţă cât o monedă – acoperiţi zona respectivă cu un plasture şi lăsaţi plasturele timp de 48 de ore (asiguraţi-vă cănu udaţi şi nici nu ştergeţi locul respectiv!). Când scoateţi plasturele, dacă zona este înroşită (şi) sau umflată, este posibil să fiţi alergici la acel produs.
--
Visitor Ip: 95.76.228.242

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu