Ploverul lui Băsescu

Se spune, prin alte părți, when in Rome, act like Romans. Unii mă vor acuza de rominglișare, numai că, aceștia sunt niște teroriști, cum în lumea de azi fără limba engleză ești un pic cam îngrădit, este un handicap. Așa că, să nu credeți pe oricine care vrea să semene panică sau a panică, lacrimi, regrete, tânguiri, printre voi.
M-am hotărât să remarc ploverul lui Băsescu. Să îmi scrie cineva dacă greșesc, pentru că observ că săracul președinte nu și-a mai cumpărat unul nou de ceva ani. Dintr-un milion de EURO, cât dă pe o vilă, nu se poate dispensa de 10, 20 de lei cât sunt ploverele în piață? Nu de alta, dar este cam de prost augur să îl vezi că îl poartă tot pă ală și pă ăla de atâta timp. Să înțeleg că îi este greu ca și nouă? Puțin probabil cînd un prefect PDL, după nici câțiva ani de prefectură, apare cu AUDI el, iar fi-su cu un BMW. Careva va zice că sunt geloasă. Nu, nu sunt geloasă, simplu, pentru că rafinamentul francezilor în ale formei nu îl va atinge nimeni. Chestie de educație, preferință și genă. Sau poate are vreo preferință pentru material? Să fi găsit machedonii din PDL formula magică pentru oaia asemenea? Oaia care duce la succes, chiar dacă nu trebuie să înveți prea bine la școală, ajungi un Băsescu câștigător. Sau poate este un fel de Madeleine Korbel Albright, iar ploverul de acea culoare fiind sinonimul broșei ei. Doamna Albright este celebră pentru broșele ei. Într-o mică paranteză vă confesez că i le admiram întotdeauna. Transmiteți vreun mesaj? Asta este, sigur culoarea are vreo semnificație. De unde o fi găsit culoarea aceea de plover și de ce nu era portocalie?
Acesta a fost eseul meu pe tema ploverului lui Băsescu. Luați-i domnule unul nou, că mi se pare că am mai văzut pe unii purtând culoare identică și cică le luaseră de la ajutoare.

5 comentarii:

  1. Pentru mine, una, mi s-a parut total lipsita de eleganta tinuta lui TB de aseara, de la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor. Totusi, esti presedintele acestei tari. Nu iti poti permite sa apari oricum. E o zi importanta.
    Daca stau si ma gandest mai bine l-am mai vazut cu acest plover si in alte aparitii. Si am mai remarcat unul crem.
    Poate nu avea costumul acasa. Poate nu era calcat suficient de bine.
    Mi s-a parut total lipsita de respect aparitia sa fata de ceilalti membri PDL.
    Si cum eu inca mai cred in limbajul corpului, aseara TB mi-a aratat mie cat este de indiferent fata de noi oamenii. Cat de mult ne sfideaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca tot curtam o limba de circulatie internationala, sa o facem cum trebuie, sau e mai bine doar dupa "ureche"?
    Plover, doamna drosophila? Vorbesti despre obiectul de imbracaminte ce acopera partea superioara a corpului?
    :))))
    ne-ai facut K.O.!
    :))))

    Interesant ar fi fost sa ne povestesti despre cate pe dos si cate pe fata are puloverul prezidentiabilul, te-ai fi descurcat mai bine. Puteai sa impletesti printre "ochiuri" si cateva cuvinte plastice, folosite de academicieni, in momentele cand vor sa prezinte realitatea inconjuratoare.
    Nu ai nicio limita in a scrie ineptii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim te anunt ca nu iti citesc mesajele
    multumesc ca te deranjezi, am stiri pe antena 1 de privit
    poti sa imi trimiti cate zambete vrei, te anunt ca nu voi avea niciodata timp de tine, vezi, mihaela radulescu e mai importanta decat mine si pe toate autobuzele, adreseaza-te ei.
    thank you but no thank you

    RăspundețiȘtergere
  4. 13 DEC-2009 vai anonim ce curajos ești în spatele anonimatului, mai ca imi vine sa râd de cât de priceput ești în ale tricotatului și ale drosofilei. doar de acolo lasi izul asta de ... o drosofila are curajul sa se arate, tu nu, concluzie nu faci nici cat o drosofila.

    RăspundețiȘtergere