VANGHELION 2010 - REGELE PLAYBOY - X II

De unde se vede ca "a murit regele-traiasca regele!" nu-i asa o vorba chioara si ca e totuna cu "pleaca-ai nostri vin ai nostri!". 
episodul al XII-lea  REGELE PLAYBOY

Alaiul se forma spontan. In frunte El, Maria Sa, Aleta Serenisima, Marele Rege Carol al II-lea al Romaniei Mari - Vadime, Vadime! si al Romaniei Mici cu capitala la Iasi, fara de tara, pe malul Mediteranei, precum si al viitoarei Romanii cu capitala la Moscova si in final al nici unei Romanii - care Romania? cu capitala la Teheran, dupa care urmau in ordinea importantei balerina Elena, pregatita fizic si psihic de tot batalionul Doi si-un sfert pentru rolul si soarta Elenei Lupescu si ,,trei doamne si toti trei” civili armati, caCapsuna era dus. In misiune. Maiestatea Sa isi facu intrarea triumfala in Sala Mare a Tronului. Orchestra si sala amutira. Se facu liniste... Regele Carol al II-lea isi plimba privirea majestuoasa peste Sala inmarmurita a Tronului. 
-Unde-i tronul meu? Cine mi-a luat tronu'?
-Cine-i ala? se auzi vocea Regelui Mihai I de Romania, fost Mare Voievod de Alba-Iulia.
-Tac’tu, ba! ii raspunse Printul Duda.
-Regele Playboy! sarira istoricii Florin Gheorghiu si Neagu Djuvara. 

-Murdareanu! asa-i zicea muma-sa, regina Maria, completa si colonelu' Stoenescu.
-Batranul Rowley! strigara intr-un glas pariorii hipici.
-Carolicaaaa! Mancati-as p..a ta regala, care nu e mica! se bucurara intr-un glas fufele-hostese Napoleon, Cur de Fier si Lia Magazia, facandu-si cu evlavie in vazul lumii, cruci mari de piatra.
-Taticuleeee…ia uite ce-mi fac astia!!! mai apuca sa baiguie si Mishu bal-bal, dupa care icni o data scurt si de doua ori lung. Poate invers. Istoricii susmantionati si urmasii lor oricum vor scrie tratate pe tema expiatiei regale.
-A murit regele!
-Traiasca regele!
Pe Duda il apuca o crampa dar nu stia daca sa se bucure sau sa… Arunca o ocheada scurta catre Carol, Calaretul fara Cal si se pierdu sub privirea glaciala a Elenei Lupescudrea Cocos. Se arunca cu toata fiinta lui la picioarele Regelui:
-TataMare Socruleeeee…!!!! Serenisimeeee…!!!! aibi mila de mine, ratacitul in tranzitie!
-Marsh d’aici prezidentiabile! Ptiu, duda scarbavnica! Uzurpatorule! Te-n obama ma-tii!
-Sase regele!
Doua coroane de aur se pravalira cu zgomot pe podea pana la picioarele Majestatii Sale iar pe usa din dos iesira degraba Regele Cioaba si Imparatul Iulian. La un semn al lui Vanghelie - Marean…. Marean Vanghelie, orchestra ataca in forta ,,Traiasca regele!



shoumastgauon!

2 comentarii: