Feng Shui

Fie ca esti in cautarea echilibrului si armoniei in casa ta,biroul tau,sau in dieta,feng shui este cel mai recent tratament miraculos pentru toate problemele tale.Dar ,de fapt conceptul "chi",energia pe care feng shui tinde sa o echilibreze,se regaseste si in Taoism (sau Daoism),o filozofie Chinezeasca,care dateaza inca din secolul al VI-lea i.C. . Credinta Taoista afirma,ca exprimarea umana este incapabila de a explica existenta noastra in aceasta lume.Chi este o putere dincolo de lumea fizica in care traim.

http://static.howstuffworks.com/gif/feng-shui-3.jpg
Administratia centrala(biroul) al consultantului intercultural Angi Ma Wong.
Observati mobiierul asezat in anumite unghiuri,si covorul de culoare inchisa,
pe unul de culoare deschisa,pentru a echilibra Chi-ul

Unii oameni resping conceptul "feng-shui",si il considera ca fiind doar un mit chinezesc stravechi.Insa adeptii feng-shui afirma ca iti poate imbunatati toate aspectele vietii,incepand de la armonia in casa ta,pana la avere si bunastare.

Feng shui,tradus in romana inseamna "vant",de la cuvantul feng,si "apa",de la cuvantul shui.
Este arta aranjarii cladirilor,obiectelor,al spatiului,si a vietii,cu scopul de a obtine armonie si echilibru.Feng shui functioneaza pe baza faptului ca lumea noastra este guvernata de forte invizibile.Ideea din spatele teoriei este deblocarea cailor,pentru ca fortele sa poata sa curga liber,si sa creeze balanta in spatiu,si viata.
Marea diferenta dintre feng-shui (sau "vastu" in cultura Hindusa) si traditiile din Vest este credinta ca noi oamenii,suntem intr-o legatura stransa cu spatiile in care locuim.Cei care cred in feng-shui,vad semnificatii mistice,si tendinte sacre in orice design--si nu doar cladiri cu aspect care atrage privirea,sau imprejurimi care sunt superficial considerate ca fiind frumoase.Ei privesc lumea in termeni de energie cosmica.

Continuare>> Istoria Feng-Shui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu