Orasul meu: Roman

Situat "intre ape" (la confluenta dintre doua rauri: Moldova si Siret), dainuieste aici, ca cetate, de peste 600 de ani, de pe vremea lui Roman Musat. Este un oras micut, linistit, un adevarat "loc unde nu se intampla nimic", cel putin la prima vedere. Candva cu oarece dezvoltare economica(industrie metalurgica, de materiale de constructii, textila - tricotaje - si industrie alimentara), acum ceva mai putin dezvoltat si cu o rata a somajului destul de maricica, se pare ca urmeaza "soarta" intregii tari din punct de vedere economic. De aceea, poate, putini se mai stabilesc aici in oras, nesocotind, se pare, ca au vreo sansa considerabila de supravietuire. Si este pacat, pentru ca oamenii de aici sunt inteligenti, educati, multi dintre ei intelectuali rasati, artisti si oameni de cultura recunoscuti dincolo de portile orasului.
Orasul are potential de dezvoltare economica: este situat pe E85, deci caile de comunicatie si transport exista, populatia este (inca!) numeroasa, atat in oras cat si in imprejurimi, personalul muncitor e calificat sau poate fi usor recalificat in alte meserii. Totul este sa se ofere posibilitati inteligente de dezvoltare.
Aparent, turismul nu prea are sanse de dezvoltare in zona. Si totusi obiective turistice exista. Va invit sa le descoperiti singuri, ajungand aici oricand, de oriunde ati veni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu