DE CE MANANCA ALBINELE MIERE


ASTAZI SE IMPLINESC 60 DE ANI DE LA DATA INSTAURARII CIUMEI ROSII PESTE MINTILE SI SUFLETELE ROMANILOR.

Stiti de ce mananca albinele miere, nu? Daca ati uitat va reamintesc eu: pentru ca au Regina. Caci daca ar avea Presedinte….. ! Anii de glorie ai regalitatii au apus odata cu cele mai frumoase pagini de istorie ale neamului romanesc ( mama ce fraze va trag !). S-a dus Razboiul de Independenta, s-a dus Unirea , s-a dus si Romania Mare, s-a dus si democratia interbelica - cu voia dumneavoastra il scoatem pe Carol al II-lea din discutie, ghinionul lui ca a fost al doilea - si ne-am ales de atunci si pana in zilele noastre cu o democratie mioritico-bolsevica, cu niste caricaturi de presedinti despre care cartile de istorie de peste 20 de ani nu vor mai pomeni nimic sau cel mult doua-trei cuvinte, alesi de bunaseama dupa chipul si asemanarea vulgului votant, parte vesnic coruptibila a poporului roman, usor de cumparat pe mici, bere si bici. Popor roman din care cu onor facem si noi parte, asa cum m-a readus de curand la realitate, bunul meu prieten Dan Iancu. Ce-am fost si ce-am ajuns...!!! Am FOST dar nu mai suntem! Macar pentru putinele momente de maretie ale neamului ar trebui astazi sa ne mai indreptam coloana nevertebrala. Uitati-va va rog la fotografiile din perioada interbelica: domni cu fetze de domni, ciocani cu fetze de ciocani si tarani cu fetze de tarani. Si-acum uitati-va inca o data va rog la fetzele de la televizor si veti constata ca... lipsesc domnii. Cateva fetze mai acatarii mai vezi din cand in cand dar in spatele lor se afla... Cine? Ati ghicit? Niste ciocani! Nu, nu sunt regalist dar parca uitandu-ma retrospectiv la toti presedintii Romaniei, cu bomboana Base asezata frumos pe coliva neamului si la  exprezidentiabilul d'alde Duda-Neica-Nimeni, fara sa omit vesnica mascarada cu mascati din democratia neaosa tv, parca-mi vine sa urlu cat ma tin bojocii catre Moscova si Washington:


TRAIASCA REGELE, BAAAI .... REPUBLICANILOR!

Si apoi sa scuip fiere.

18 comentarii:

  1. da, spuneți-i-o lui Iliescu zâmbet larg care nu l-a lăsat să vină în țară, o mojicie mai mare nici c-am auzit. „băi animalule” este lullaby pe lângă gafa aia cumplită.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ferry, :)
    Mdeh... ce sa zic...!? nu sunt regalist dar democratia asta republicana pute. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Selena,
    Pai sa-i scriem cu totii o scrisoare deschisa.
    Ai adresa lui de e-mail? Are blog? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Regele! Ce fain suna! Cand imi povestea bunica mea de rege, suna a povesti cu Feti-Frumosi.

    Bunica mea avea aceeasi varsta cu regele, iar acesta facuse o vizita in sat, pe la inceputuri, cand era tanar, calare pe un cal "alb" ( nu mai stiu exact culoarea). Cica ii placeau tarancile frumoase si sanatoase!:, incat a remarcat-o si pe bunica mea in multime!!!
    Poate am sange albastru????? Oooooo! Deja spun si eu basme!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alina, :)
    N-ar fi exclus sa fii printesa!
    Care rege a venit? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Regele Mihai!!! Si traieste!..inca..
    Sa ma duc sa-mi cer regatul? Ma multumesc si cu Pelesul! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Hehehe...eu cu gradina ....imi place primavara la Peles,e plin de branduse si ghiocei cat si alte floricele de primavara...superb!...numai la mine in curte mai gasesti asa ceva...o minunatie de covor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Te invit la mine la palat, Tasha! Dar dupa ce te intorci de la Viena :)))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Principesa, da' pe noi bieti bloggeri truditori nu ne inviti?

    RăspundețiȘtergere
  10. Aaaaa,asa deci,pai ,ma duc cu draga inima,mi-ai devenit simpatica...dar pina atunci poate vii tu la mine,treci muntii pe la Prislop si ajungi in Oas....:)poti vei si insotita de prietenii tai,am spatiu suficient,iar zona e mirifica.
    Uite,Dane,daca nu te invita Alina,te invit eu!veniti cu totii la mine,sa se imprimavareze...ca e superba zona mai ales primavara,o asa va placa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dane, sunt o principesa, dar fara principat..ups!

    Tasha, tu ai o inima mare! Multumim de invitatie! E fain tare acolo la voi. Eu am ajuns pana la Borsa, in Maramu'. Dar nu ma dau in laturi nici de la Satu Mare :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Alina,eu am casa la Negresti,acolo va invit,ca am spatiu mult,aici la Satu Mare,stau in ap. cu trei camere,deci,nu prea incapeti toti....dar ,am si saltele,la o adica nu-i nicio problema nici la Satu Mare...:)
    Pe bune invitatia! in vara am avut niste prieteni de pe un forum unde eu mai scriu...s-au simtit excelent ,au venit pentru trei zile initial,dar au ramas o saptamina atat de bine s-au simtit.
    Sotului meu ,D-zeu sa-l ierte tare ii mai placeau musafirii,casa mea era vesnic plina...cred ca acum cand vede de acolo de sus ca eu continui sa fac cum facea el...se bucura!mi-a spus inainte de-a muri(a avut leucemie)"sa nu ma jelesti,sa te bucuri de viata asta...ne vom intalni dincolo"...deci,incerc sa ma bucur,atat cat mai pot.

    RăspundețiȘtergere
  13. :) hmm suna bine propunerea....dar ai loc pentru 100 de persoane?:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Na,ce sa zic?...daca acceptati si pe saltele gonflabile,mai vedem...eu ma gandeam ca invitatia as putea-o lansa pentru cei mai merituosi,ca sa fie un stimulent...:)
    Hehe!!...ca tot am vrut eu sa fac o pensiune turistica,asta ar fi poate un test pentru mine...daca l-as trece cu bine...ar fi ca un proiect care asteapta semnatura decisiva.
    Apropos,fiica-mea cea mica a pornit pe 31 dec .la o cabana intre Oradea si Arad...cam vreo 30 de prieteni trebuiau sa ajunga,insa citiva au plecat din 30 dec.acolo...iar restul,lasand pe ultima zi plecarea...ce sa vezi? drumul lor s-a oprit la un moment dat fiind surpat pamintul...trebuiau sa treaca prin apa pe jos fara masina ca sa ajunga acolo...unii erau cu copii asa ca au renuntat,dar nu s-au intors acasa,au gasit o pensiune,unde au batut la usa sa intrebe de locuri...in cele din urma zicand ca accepta si saltele...:))
    Cica asa bine s-au simtit cum nici nu se putea,proprietarii pensiunii au fost foarte simpatici,iar revelionul lor a fost neasteptat de frumos...au venit aseara acasa...so?

    RăspundețiȘtergere
  15. :) Foarte bune ideea Tasha,sa speram ca vor veni cat mai multi.Iti multumesc pentru invitatie,si vom dezbate subiectul in curand pe blog,cred ca ar iesi ceva deoseit.Iti dai seama,ca nici nu vor veni toti autorii,dar 10 daca vom fi ar fi ceva:)

    RăspundețiȘtergere