Esti curios sa stii ce este un hostel sau ce crezi ca stii ca este un hostel?

    Fie criza sau nu, atunci cand calatoresti cazarea intr-un hostel poate sa fie bine venita atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere social unde poti sa intalnesti calatori din toate colturile lumii.

In primul rand : Ce este un hostel?


       In teorie si in legislatia Romaniei hostelul sau hotel pentru tineret reprezinta o unitate de cazare ce dispune de mai multe locuri de cazare de la 10 paturi suprapuse pana la 3-4 paturi suprapuse intr-o camera unde calatorii au la dispozitie un pat cu asternuturi curate si un dulap cu cheie unde isi pot lasa bagajele in siguranta, dar o parte din hosteluri au si camere matrimoniale si single.

Caracteristicele generale a unui hostel:

       Se poate spune ca totul se imparte de la numarul de paturi intr-o camera; pana la dusuri care sunt la comun si bucatarie de care poate sa beneficieze oricine, iar preturile sunt la indemana oricui.

      In practica hostelurile reprezinta mai mult decat o simpla unitate de cazare, un hostel reprezinta un "melting pot" o imbinare intre civilizatii, culturi, religii si obiceiuri.

        Acum camerele pot sa fie atat mixte cat si separate pe sexe sau ambele tipuri de camere, iar numarul de paturi pot sa depinda de la 10 paturi, 8 paturi, 6 paturi, 4 paturi intr-o camera.


Avantajele unui hostel

        Majoritatea hostelurilor sunt localizate in centrele capitatelor statelor lumii dar nu numai fiind prezente si  in centrele marilor orase culturale, turistice fiind totul aproape pentru turist ca sa poata vizita cat mai mult intr-un timp cat mai scurt dar sa fie aproape si de viata de noapte, pentru ca profilul general a unui calator prin hosteluri este reprezentat de tineri.

        Un alt avantaj destul de important este reprezentat si de pretul practicat de hosteluri fiind cuprins intre 10 - 15 euro totul depinde de numarul de paturi intr-o camera, deoarece pretul creste cu cat sunt mai putine paturi in camera si scade cu cat sunt mai multe paturi in camera.



        Daca vrei sa te distrezi unele hosteluri ofera "pub-crawl"-fiind reprezentat printr-un tur al celor mai bune pub-uri,baruri si discoteci in care te poti distra cu oamenii care sunt in hostel sau cu care te-ai imprietenit deja in hostel, de obicei sunt organizate si jocuri de socializare si concursuri de bautura ;
 daca cauti liniste sau relaxare, poti utiliza camera comuna de relaxare - unde poti sa te joci pe ps2 sau pe consola wifi sau poate un biliard si darts dupa preferinte sau poti folosi piscina lor sau poti sa stai in curtea interioara fie la un gratar sau pur si simplu un ,,pahar de vorba" ; daca vrei sa tii legatura cu cei dragi poti utiliza internetul lor (la unele hosteluri contra cost intre 1-3 euro/ora) sau wifi (in majoritatea hostelurilor este gratuit accesul la wireless). 



      Daca te-am facut cat decat curios sa verifici si blogul meu Totul despre Hostel in care vei gasi atat informatii despre hosteluri din Romania cat si din strainatate cat si multe alte informatii.

2 comentarii:

  1. Foarte interesant.
    N-am intrat in nici un hostel pana acum. Dar am facut armata. Dormitorul avea 200 de paturi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comment, apropo te asigur ca nu este deloc ca in armata:):D si un dormitor nu o sa
    fie asa de numeros intr-un hostel.:)

    RăspundețiȘtergere