Marine Le Pen

Marine Le Pen vrea INTERZICEREA sintagmei “EXTREMA DREAPTA”

autor: FrontPress 05.10.2013

le penMarine Le Pen, lidera Frontului Naţional din Franţa, a declarat că va cere în instanţă interzicerea folosirii sintagmei de “extrema dreaptă”, când vine vorba de formaţiunea populistă şi anti-imigraţionistă pe care o conduce.
“Iau în considerare o acţiune juridică prin care să cer ca sintagma ‘extrema dreaptă’ să fie recunoscută ca fiind peiorativă şi dăunătoare imaginii Frontului Naţional”, a spus joi Le Pen în cadrul unui interviu realizat de postul de radio RTL. “Să pui imediat eticheta asta este un lucru împotriva eticii jurnalistice”, a continuat aceasta, făcând aluzie la presa stângistă.
Pe de altă parte Marine Le Pen a mai afirmat că Frontul Naţional nici măcar nu este un partid “de dreapta”. “În mod absolut nu sunte un partid al dreptei”, a spus aceasta. “Nu suntem nici un patid de dreapta, nici un partid de stânga, ci unul naţional”, a concluzionat lidera FN.
De când a preluat de la tatăl ei conducerea Frontul Naţional, Marine Le Pen încearcă constant să scape partidul de eticheta de “formaţiune de extremă dreapta”. Cea mai recentă acţiune de acest fel l-a vizat pe Francois Chatelain, căruia i-a fost retrasă în luna septembrie candidatura pentru alegerile municipale din Neuville-en-Ferrain, deoarece a postat pe Facebook imagini antisioniste şi comentarii interpretate ca fiind antisemite. Deasemenea, în ultimii ani, toate elementele radicale au fost eliminate din linia întâi a partidului.Sursa: FrontPress.ro
marine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu