Mars nationalist


Mars nationalist impotriva infractionalitatii tiganesti (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 14.01.2013
1În ciuda ninsorii şi a frigului, câteva sute de membri şi simpatizanţi ai partidului radical Jobbik au participat sâmbătă la un marş împotriva infracţionalităţii ţigăneşti, desfăşurat în orăşelul Szigethalom. Acţiunea de protest s-a dorit o reacţie a comunităţii împotriva unui atac al unui grup format din circa 40 de ţigani contra a doi tineri unguri, aceştia din urmă suferind plăgi prin înjunghiere. Incidentul a avut loc în noaptea de revelion iar poliţia a reţinut până în momentul de faţă doar doi dintre atacatori.
Naţionaliştii de la Jobbik au cerut un răspuns ferm din partea autorităţilor pentru a contracara violenţele provocate de bandele infracţionale ţigăneşti. Acţiuni similare de protest au mai avut loc anul trecut în mai multe oraşe din Ungaria.
Conform recensământului din 2001, în Ungaria trăiesc puţin peste 200.000 de ţigani, ceea ce ar reprezenta aproximativ 2 la sută din totalul populaţiei. Numărul real al reprezentanţilor acestei etnii este estimat undeva între 700.000 şi 1.000.000 de persoane.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro
92345 78

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu