Maghiarii acuzati


Meciul UNGARIA – ROMANIA jucat cu portile inchise. Maghiarii acuzati de “rasism si antisemitism”

autor: FrontPress 09.01.2013
suporteriCu toate că suporterii români din mai multe oraşe ale ţării au început încă de anul trecut să organizeze deplasarea pentru meciul naţionalei de fotbal contra Ungariei, partida se va juca până la urmă cu porţile închise. Motivul? “Rasismul” şi “antisemitismul” maghiarilor.
Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancţioneze federaţia ungară, după manifestările “rasiste şi antisemite” de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel că partida Ungaria-România, din preliminariile Campionatului Mondial – 2014, programată în 22 martie, se va juca fără spectatori, informează Digi24. De asemenea, federaţia de la Budapesta (MLSZ) a fost amendată cu 40.000 de franci elveţieni.
Federaţia Ungară de Fotbal a anunţat că va face apel. ”Este o decizie severă şi injustă ca echipa naţională să fie sancţionată în meciul crucial pentru cel mai important turneu internaţional din cauza unui incident produs la o partidă amicală”, se arată într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul federaţiei de la Budapesta
unguriÎn cursul meciului de vara trecută, încheiat la egalitate (1-1), suporterii unguri au scandat în repetate rânduri “evrei ticăloşi”, “Buchenwald” (referire la un lagăr de concentrare din timpul celui de al Doilea Război Mondial) sau “Viva Mussolini”. În timpul imnului israelian, “Hatikvah”, sute dintre ei s-au întors cu spate către teren. Deasemenea, oaspeţii ar fi  afişat “însemne rasiste, antisemite şi provocatoare”.
„După o anchetă aprofundată, în cursul căreia MLSZ a recunoscut şi regretat comportamentul unui grup de suporteri unguri, membrii comisiei de disciplină a FIFA au condamnat unanim aceste acte odioase de natură rasistă, antisemită, provocatoare şi agresivă comise de fanii echipei Ungariei”, subliniază FIFA. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu