Crestin decapitat si aruncat la caini


Alternativa “democrata” pentru Siria: Crestin DECAPITAT si aruncat la caini

autor: FrontPress 01.01.2013
0Rebelii islamişti care activează în Siria şi care sunt susţinuţi activ de Occident, Turcia şi unele state arabe din regiune au comis noi crime împotriva umanităţii. Cele mai recente victime au fost înregistrate în rândul micii comunităţi creştine din ţară. Conform spuselor unei călugăriţe, citate de cotidianul britanic Daily Mail, insurgenţii au răpit un bărbat creştin şi l-au decapitat, trupul fiindu-i apoi aruncat la câini pentru a-l devora.
Victima este Andrei Arbashe, un taximetrist de 38 de ani. Acesta a fost răpit după ce fratele lui a fost auzit plângându-se că rebelii islamişti, mulţi dintre ei cetăţeni străini, se comportă ca nişte adevăraţi bandiţi. Corpul decapitat a fost găsit la marginea unui drum, mâncat de câini. A lăsat în urma sa o soţie însărcinată.
Călugăriţa carmelită Agnes-Mariam de la Croix a ţinut să mai arate cu degetul spre Occidentul care închide ochii intenţionat la crimele pe care le comit rebelii care lutpă împotriva regimului naţionalist-secular condus de preşedintele Bashar al Assad. Aceasta i-a acuzat pe teroriştii islamişti că se dedau la asasinate, răpiri, violuri şi tâlhării în zonele ocupate.
Tot mai multe mărturii despre atrocităţile comise de aşa-zisa Armată Liberă Siriană au ieşit la iveală în ultimele luni. “Lumea liberă şi democrată a ajuns să sprijine extremiştii”, susţine sora Agnes-Mariam, refugiată în Liban. “Rebelii vor să impună Sharia şi să transforme Siria într-un stat islamic”, a continuat aceasta.
Călugăriţa, în vârstă de 60 de ani, a mai povestit cum creştinii sunt comunitatea cea mai persecutată. Aceasta a relatat despre atacul rebelilor asupra oraşului nordic Ras Al-Ayn, situat la graniţa cu Turcia, petrecut în urmă cu câteva săptămâni. Ca urmare ocupării localităţii, “peste 200 de familii creştine au fost gonite în toiul nopţii din casele lor”. “Oamenii sunt speriaţi. Peste tot activează echipe ale morţii care răpesc şi terorizează civilii în scopul obţinerii de recompense”, a continuat Agnes-Mariam.
n00108441-bPrintre ţările care susţin logistic, politic, financiar şi chiar militar insurgenţa islamistă din Siria se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul politic de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran. Aproximativ 44.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor care au început în luna martie a anului 2011.
Siria era până nu de mult un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinând de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Aceste două confesiuni, precum şi alte Biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu