:: Mitinguri sindicale DEVASTATOARE(sanchi, sic!)

Titlu: Mitinguri sindicale DEVASTATOARE(sanchi, sic!)
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto:Primul cucador jura din America prins viu(e urit ca politica noastra si mai are si riie).
Daca este sa comparam interesul pe care il trezeste un articol despre dragoste sau sex si unul despre patriotism si nedreptatea sociala, in mod sigur, al doilea este pe primul loc. Articolul despre dragoste trezeste interes de moment, citeste omul compara cu ce stie el, face imbunatatiri aplicate la momentul respectiv si gata problema este rezolvata. Cind oamenii sint tineri sint mereu indragostiti, ba sint veseli cind treburile merg bine, ba sint tristi, cind treburile merg prost si ajung la disperare.
Dar nu acelas lucru se intimpla cu patriotismul cind lucrurile merg prost(ca acum )pentru tara si mai ales fara speranta de mai bine. Atunci este ca si cum ai invirti o cheita sau ai apasa pe un buton si cu ,cuvinte mestesiugite in fraze scurte bine tintite, aduci pe toti la apel, le stirnesti interesul.De la comunisti incoace, s-a tavalit prin noroi cu acest sentiment patriotic, incit acum el sta in sufletul oricui ascuns si cind are cine sa scoata la sufrafata un mic detaliu despre cit sintem oropsiti noi si cit sufera poporul gata , tinerii nu mai sint de oprit(ca si la rev.).Sa fii patriot nu inseamna neaparat sa pleci la razboi, este faptul ca vrei sa fie bine, pentru tine si pentru tot neamul tau.
Anul trecut am scris un articol despre demonstratiile sindicale.
La cea mai mare adunare la guvern sau nu mai stiu unde, cind se spunea ca vor fii, zeci de mii de oameni din toata tara adusi cu autobuzele, eu credeam ca v-a fi intr-adevar ceva care v-a zgudui conducerea tarii, sau macar ca v-a mai baga spaima in ei si se dea o noua turnura buna societatii romaneste. Dar ce vad la tv.? Mitingul a fost pus la ora 11 in toiul zilei pe o caldura inbusitoare, si abia din toata tara daca erau adunati dupa ei lo.ooo de sindicalisti,dupa mine 3.ooo cu indulgenta.
Sefii sindicatelor, pe rind au inceput un discurs plictisitor, despre nu stiu ce legi incalcate, de cind era bunica fata, incit pierdeai sirul povestirii si la sfirsitul frazei nu stiai cum a fost inceputul. Oamenii transpirau din belsug, erau apatici si plictisiti. S-au raspindit pe teren si multi, s-au asezat pe spatiul verde la umbra si au intins o masa cimpeneasca.Fiind intrebati de reporteri de ce stau acolo si nu merg la tribuna,unde se tine discursul au spus ca vin de departe din Modova si nu mai stiu de unde, sint obositi, nemincati.In fata tribunei erau doar citiva mai rezistenti la caldura, care se schimbau si ei mareu cu altii ca sa nu ramina fata tribunei goala sa se faca de ris la tv.
Eu si atunci ca si acum spun, ca trebuia pus mitingul la ora 9, cu bucuresteni caci cei din tara vin obositi gata, discursul in fraze scurte mobilizatoare bine tintite. Si sa fie anuntat ca este de o ora, o ora si jumatate sa tina discursul ca vine caldura.
Inceputul trebuia sa fie vioi chiar revolutionar, cu mentionarea tuturor pacatelor actuale ale guvernului si dorinta imediata de mai bine, vizibil.Sloganuri clare si scurte si apoi daca se inteteau protestele, atunci ar fi venit si altii, ar fi stirnit interesul si ar fi vazut ca oamenii nu mai au timp de povesti.
Dar asa cum stiu ca liderii erau si sint vinduti puterii, lalaiau acolo in fraze lungi plictisitoare, pe caldura.Daca asa fac si anul acesta nu iese nimic bun.
Frazele ma adormeau si pe mine care am insomnie.
A fost un fiasco total.Dar ori sint prosti, ori fac pe prostii.
Nu vreau sa scriu mai departe, ce ar urma cu lucrurile duse pina la capat, ca mi se taie subventia. De aceea nu am scris cum am vrut sa scriu, revolutinar.
Daca vor discurs il fac eu pe max.2 pag.,care fac cit bratul acela de pagini pe care il tineau liderii sindicali in mina, sa adoarma sindicalistii.
Daca se apasa pe butonul, patriotismului la ore bine stabilite, se mai poate face ceva. Totul cu un nucleu de oameni hotariti, nu cu oameni obositi adusi din toata tara(care au votat precis cu puterea), dupa calatorii de 8-10 ore cu trenul sau cu autobuzul.Ce a fost acolo au venit sa stea la picnik? Sa fii patriot inseamna sa vrei ca, toata tara sa infloreasca si oamenii toti sa o duca mai bine. Ce se intimpla este ca se distruge totul, dupa un plan bine pus la punct si noi ne lasam antrenati in acest joc murdar, care tot pe noi ne aduc la pierzanie. Acum e vorba de supravietuire.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu