:: DMT 2 1973 Kikiriki(munca in comunism)

Titlu: DMT 2 1973 Kikiriki(munca in comunism)
Autor:: Odorica Ion
Articol: Pentru ca nu cred ca va mai uitati in urma vreau sa va readuc in minte cum am ajun s in cel mai bu loc de munca, unde nu dadeam cu zilele pe la serviciu, dar leafa o primeam intrega. Ca sa mai scap de prezenta zilnic la birou in fata conducerii Comb., cu ramas peste program mereu am hotarit sa fac cursuri de calificare sa merg in instal.,lab.,undeva in fundul comb., sa nu intrebe nimeni de mine.Zis si facut.Am facut cursurile in 1972 si in 1973 am refuzat sa merg in lab.si am vorbit cu o colega de cursuri Sanda sa vorbim cu sefii unei sectii sa raminem acolo caci sectiile cuprindeau 500-6oo de barbati, asa ca noi 2 nici nu existam.Tocmai fuseseram repartizate la un tablou de comanda mic de lm /l,5m. Urma sa se dea in functiune curind. Nu veneam la serviciu doar dadeam tel. la baieti si intrebam daca a intrebat cineva de noi.Daca ziceau ca nimeni mai stateam si urmat.zi acasa, daca zicea ca da veneam cu sch.2 ca sa ne vada pe acolo.Pe mine ma chemau, doar sa le fac KiKiRiKi(alcool metilic dat prin mai multe felii de piine amestecat cu zahar ars). Traiam ca in rai exact ce ne doream noi, dupa programul lungit abuziv la bir.in ochii sefilor cei mari.
Dar buucuria noastra a luat brusc sfirsit, din cauza unui prost.Nu am spus dar amindoua eram in ultimele luni pina la nastere.
Intr-o fi cind am venit la serv. dupa citeva zile de chiul, ne-au spus baietii ca e de rau. Nu era vorba de chiu, era vorba ca intr-o zi la tabloul de comanda al sectiei care urma sa fie data in functiune, cind erau adunati toti sefii acolo, cu specialistii nemti(instal.era nemteasca) si securisti ca sect.era bine pazita sic!, a venit un prost pe usa la pupitrul de comanda si cind a fost intrebat ce cauta, a raspuns idiotul ca, a vazut ca la sectia sint 2 fete gravide si ca el nu s-a culcat niciodata cu o gravida si este curios. Cind au auzit sefii l-au dat in brici afara si secu, dupa el.Nemtii nu au inteles cum de acest baiat jovial, vorbind frumos a fost asa urit tratat de romani.Daca aflau ca in raf.romanesti te duci la tabloul de comanda, ca la circiuma si comanzi o bere bruna sau blonda, ne-am fi facut de ris. Dar ce nu v-am spus ca dobitocul a preferat-o pe Sanda, care era ca un tanc avea vre-o 100 de kg.
Toate bune si frumoase dar pentru noi a avut un efect devastator, toate planurile noastra s-au naruit tocmai acum cind voiam sa fim libere. Sefii imediat ce am intrat in conc.de nastere ne-au tranf.,la laborator cu multe femei birfitoare si rele, dar ce era mai grav era ca trebuia sa venim zilnic la serviciu tocmai acum, cind ne invatasem sa chiulim.In sect. nu aveam nici o treaba, baietii ne ocroteu, ne fierbeau si laptele la conduct. (laptele pe care il primeam pentru toxic).
Sanda a mers mai departe, eu am ramas un an acasa fara plata.Nu era bine daca, stateam acasa cu plata?
Asta ne-a facut dobitocul ala. Ne-a stricat rostul, ca si in cartea de munca am un an fara plata(pentru ingrijirea copilului).Cind ma intilneam cu Sanda cind am inceput serviciul, mereu imi zicea:"vezi ce ne-a facut dobitocul ala?".
Sper ca nu v-ati suparat ca v-am reamintit din articolele, de acum citiva ani despre pataniile noastre.Sa suferi pentru un prost pe care nici nu l-ai cunoscut, si mai ales eu care nu am fost cea aleasa fiind mai putin dezvoltata, la vremea aceea.Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu