4 ani de la moartea lui Papa Ioan Paul al doilea

4 ani de la moartea lui Papa Ioan Paul al doilea

Astazi, vaticanul pregateste o ceremonie speciala, care marcheaza patru ani de la moartea Suveranului Pontif, Papa Ioan Paul al II-lea. La ora locala 18:00, la Vatican, Papa Benedict al XVI-lea va prezida o sfanta liturghie dedicata acestui eveniment, in Basilica San Pietro.

La ora 21:37, momentul exact al decesului, se vor trage clopotele Basilicii San Pietro, urmand un moment de reculegere.

alexandru hategan, papa ioan paul, doilea, biserica,  catolica, vatican, ortodox,  obicei, comemorare, aniversare,  4 ani, patru,  papa, benedict, XVI-lea, San Pietro

Imi amintesc, copil fiind, cat de mult imi placeau lucrurile pe care le auzeam despre acest mare om, acest papa, acest om extraordinar. Cel mai mult am apreciat dorinta lui de a unifica bisericile, pentru ca pana la urma toti credem intr-un singur Dumnezeu, si credinta noastra, obiceiurile si datinile fie ele ortodoxe, crestine, reformate sau mai stiu eu ce, toate sunt CRESTINE.

Poate ca e o coincidenta mare ca astazi, 2 aprilie 2010, in vinerea mare, cand se "sarbatoreste" daca pot spune asa - Rastignirea si moartea Mantuitorului Nostru, pastele catolic cu cel ortodox cad in aceeasi zi/saptamana si in aceeasi zi cu moartea celui care dorea unirea bisericilor. Poate ca e o coincidenta, sau poate ca "Cineva" asa a vrut, sa se intample la 4 ani de la moartea celui care a luptat o viata pentru acest lucru.

Am atasat cateva filmulete pentru cei care nu l-au cunoscut, cu comemorarea lui, ultima aparitie publica.

Comemorare - Papa Ioan Paul al II-lea


Ultima aparitie publica - Papa Ioan Paul al II-lea

Voua tuturor, va doresc "Sarbatori Fericite !", toate cele bune voua si familiilor voastre, pace sufleteasca si sa fiti mai buni, cel putin in aceasta perioada.

Sarbatori Fericite !!!!

3 comentarii: