Învingătorul nu poate fi întotdeauna singur


Nu am citit încă "Învingătorul e Întotdeauna singur" a lui Paulo Coelho, dar plănuiesc, pentru că tocmai a aterizat în biblioteca mea. Am tins însă, de la primul contact vizual cu coperta ei să contrazic titlul. Pe el, și pe toți cei care au renunțat la sintagma "să îmbini utilul cu plăcutul" măcar o dată în viață. Ăsta e unul din miile de lucruri pe care nu pot să le accept.
Da, ce e drept, am întâlnit tot soiul de oameni care au atins culmile succesului în diferite domenii. Am citit despre artiști dedicați care au fost recunoscuți pentru muncă și inovație. Am auzit de genii care au facut o lume mai bună, sau de oameni care au avut ceva de spus. Ce nu am înțeles eu totuși, este de ce nu și-au pastrat familia. De ce persoanele iubite din jur nu se pot integra în lumea celui care vrea sa o extindă. De ce trebuie să ne raportăm la mediocritate ca să putem fi împliniți sentimental? (asta daca nu ne simțim împliniți trecând cineva nou din când în când prin patul nostru)
Am auzit-o de atatea ori: totul are un preț. Eu nu vreau să încetez să cred că totuși poți să negociezi prețul acela și că le poți avea petoate, moderat. Sunt optimistă și îmi asum responsabilitatea pentru consecințe. Pot plăti cu orice mai puțin cu împlinire.





P.S.: Tu ce monedă de schimb folosești pentru a învinge?

6 comentarii:

  1. hm sa stii ca este adevarat...de multe ori nu poti sa impaci viata sentimentala cu profesia...nu stiu ce lege al universului impune acest lucru,dar si eu cunosc foarte multe cazuri in care succesul a adus neplaceri in viata sentimentala,certuri,si despartiri....

    RăspundețiȘtergere
  2. Complete Art,
    Iti doresc din toata inima sa reusesti. Si vei reusi pentru ca doresti acest lucru si vei fi foarte atenta sa se si intample.
    Sa te-ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ 100Ro: Eu vreau sa fiu Exceptia din Univers, Buricul Pamantului, Cireasa de pe Tort, Glazura de pe Gogoasa...ce-o fi, dar eu vreau sa-l sfidez si pe Murphy. Eu vreau sa pot. Moderat.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Dan Ioanitescu: Poate ca sunt Complete, nu Broken. Cred ca ai dreptate. Multumesc mult pentru sustinere. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu daca pot spune moneda de schimb...eu zic ca iti trebuie multa determinare, suflet depus, precum si multa munca si un pic de ajutor de Sus:)...o seara buna:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buricul Pamntului sunt eu, Broken Art!:) E luat!
    Am si-un blog pe chestia asta:)))))
    Si Buricul Universului... :)))))
    Ce-o sa te faci acum? :)

    RăspundețiȘtergere