Civilizatia Maya


Civilizatia Maya a trait in America Centrala in zona in care exista in zilele nostre Yucatan, Guatemala, Belize si partea de sud a Mexicului - provinciile Chiapas si Tabasco. Suprafata, aflata la sudul Tropicului Racului si la nordul Ecuatorului, are cam 900 kilometri de la nord la sud si 550 kilometri de la est la vest. Cultura lor era inca a pietrei, desi stiau sa lucreze cu carbunii si aurul.
Civilizatia Maya Maya ramane in continuare o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic. O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate. 
Civilizatia Maya adica maiasii reprezentau numerele pe baza numarului 20. Astfel ei reprezentau sistemul numerelor prin puncte si linii: un punct insemna 1, o linie insemna 5. Utilizand baza 20 ei puteau reprezenta numere foarte mari. Numerele erau scrise de jos in sus. Era deci foarte usor sa adune si sa scada, dar nu foloseau fractii.Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se opreste in 22 decembrie 2012! Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens. Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie. Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi. 


4 comentarii:

  1. într-adevăr, schimbările se anunță a fi impresionante..vom deveni quadridimensionali, ADN-ul va suferi schimbări, vom putea materializa ce gândim...sună interesant, iar schimbările au început încet-încet :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Simona,
    Sunt cateva eresuri care au intrat in legenda despre aceasta civilizatie si de-acum sunt acceptate ca adevaruri.
    Ia sa observam atent:

    1/Civilizatia Maya (nu) a aparut din neant... este un adstrat peste civilizatia olmeca care este raspunzatoare pentru toate celelate civilizatii mezoamericane. Intre timp au mai fost cuceriti de tolteci, aztecii au avut si ei un cuvant de spus.

    2/Calendarul dacilor... toata lumea vorbeste cum ca ar exista unul, dar nu l-a vazut nimeni.
    unde se afla acest calendar atat de perfect, astazi?

    3/ sunt atat de multe ineptii brodate pe marginea lui 2012, incat numai in 2013 ne vom da seama de intoxicare. Asa se-ntampla intotdeauna.

    4/ 22.12.2012 data finala? Mayasii pictau cuvintele sau le gravau in piatra. Stephen Hawking a avut o remarca de bun simt. S-au oprit cu socoteala acolo unde nuu le-a mai ajuns suprafata pietrei ca sa continue.
    Un calendar pe o suprafata uriasa le-ar fi permis calcule mai indepartate, si ar fi putut fi mentionate. Ar fi avut loc.
    Stephen Hawking ocupa actualmente biroul lui Newton la Cambridge.... Este o somitate in materie.

    5/ 2012 bate la usa. A aparut cumva la vreo persoana, macar una dintre cele 10 noi spire de care va beneficia noul ADN? Deocamdata se stie ca sunt doua.

    6/Yucatanul a existat dintotdeauna. Este o peninsula in care se afla mai multe state Mexicane - iata doua: Yucartan si Quintana Ro, apoi Belize si Guatemala..

    Sa nu te superi dar eu in conditiile de mai sus vad lucrurile putin schimbate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma supar ca nu ma pricep tu sti mai bine

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu stiu mai bine dar sunt atent la fenomen. Vom vedea! :)

    RăspundețiȘtergere