Scrisul electronic, gen Hi5


Am fost si noi candva "noua generatie", ne-am luat suturi, acum s-a intors roata. Si pe buna dreptate merita suturi...asa la figurat, doar nu dam in copii. smileys
Ma enerveaza la culme scrisul asta al lor dah hi5 , hai inteleg, folosesti un tz sa inteleaga tot romanul ce vrei tu sa zici pah mess sau un k in loc de ca, sa fii smecher, le trec cu vederea, le accept, le INTELEG. Dar cand incepi cu chestii de genul   %%3#fetitsa  ta#3%%  sau  ~$$~aof^tho*&me*~$$~ smileys

Am stat...m-am scarpinat dupa ureche, am luat un dictionar ebraic...nimic. Tot ce am inteles, e ca pe undeva p'acolo scrie fetita ta , in rest...semne si hieroglife...egiptene, poate. Si copilasii nu se opresc aici:
"poop maleeee maleeee...ptr cea mai dulsche fetitsa"
"mumoasa poja :X:X :*:*"
"hmmzzz...plashee coreaua :X "
"mi dol de uh..."
"poi o fetitsa dulshe dulshe poop eo la ea"
"dc nu stha fetitsa astha aks"
"nuh me plashe crepathura din fatsa la curea"
"szoooper thare mie imi plashe de rnique iglesias ji cum canta".... si lista poate continua la nesfarsit.
Nu stiu de ce le place sa se prosteasca in halul acesta, asa o fi moda pe la ei, dar sunt penibili...penibili rau. Oare la scoala, la lucrarile de control, sau orice altceva, asa scriu? Nu stiu... ma gandesc ca iti intra in reflex. Parca si vad " EmiHnescoo a schris Loosheafaroo"...Tare as vrea sa cunosc si detaliul acesta.
Pana atunci trebuie sa fac rost de un manuscris cu hieroglife egiptene si ma apuc sa descifrez tot ce au scris ei pah net....ma roade...deh...cine stie ce secrete isi spun ei acolo...poate aflu elixirul tineretii vesnice, mai stii?
Va tin la curent, am de lucru!

4 comentarii:

  1. Shi :P pe mine ma enerveaza ,pe bune.habar n-am ce le trece prin cap,cred ca vor sa isi construieasca o anumita identitate a generatiei,sau ceva de genu'.? ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de tare ai scris articolul...M-a amuzat...
    Felicitari!
    Nu stiu daca e vorba de identitate, e vorba doar despre o aderare la un grup, la o comunitate cred...inca isi cauta identitatea, isi formeaza identitatea, pentru ca sunt sigura ca fetita ta nu are 20 de ani. E adolescenta cred....sau poate chiar udneva la inceputul adolescentei
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci Monica. O seara frumoasa si tie :)
    100 Ro- nu stiu ce incearca sa construiasca...un limbaj secret...ascund ei ceva :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Isi formeaza astfel o casta proprie, in care profanii (aka adultii) nu au acces.Nu e cazul sa ne facem griji, e efemera moda.Pacat ca efectele ei raman.

    RăspundețiȘtergere