Ganduri in duminica alegerilor


Ma gandeam ca daca tot e primul meu articol pe acest blog,ar trebui sa incep cu forumula de salut,deci,salut pe toti membrii acestui blog si ma bucur sa pot scrie alaturi de domniile voastre,multumesc pentru invitatie adminului,sper sa nu-l dezamagesc! ;)
Asa cum spuneam pe blogul meu de capatai,mi-am exercitat dreptul de vot printre primii in aceasta dimineata nu prea vesela,pentru ca trebuie sa va spun ca la Satu Mare e o ceata ca poti s-o tai cu cutitul,sper ca ea sa nu aiba influienta si asupra locuitorilor orasului si sa ramana in ceata in ceea ce priveste alegerea de-a merge la vot si mai cu seama in decizia pe care o vor lua.
Mai trebuie sa va marturisec ca la sectie am intalnit persoane de varsta mea...hmmm!! oare noi cei de varsta a doua suntem mai matinali sau mai constienti ca votul nostru conteaza?...poate si una si alta...tinerii isi dorm inca somnul dulce de duminica,si vreau sa cred ca spre dupa- masa se vor exprima,pentru ca ei sunt speranta noastra,viitorul nostru!
Imi amintesc ca in urma cu citiva ani intr-un zbor spre Paris,aveam in spatele meu doi studenti romani,care si-au castigat prin meritele lor o bursa la un institut de studii politice,o bursa care poate s-a consumat si cu eforturi din parte parintilor,pentru ca una e sa faci o facultate in tara si alta e s-o faci in strainatate...asa,si nici una nici alta tinerii prin discutia purtata intre ei,lasau sa pricep ca sunt dezgustati de tara,de tot ce se intampla si cu alte cuvinte vor ramine dupa studii,prizonierii mirajului oferit de occident...nici gand sa profesesze in tara.
Hmmm!!! mi-am zis...nu-i a buna! daca toti vor gandi ca ei,ce se va alege de tara asta?
N-am putut ca atare sa ma abtin si cerindu-mi scuze ca am tras cu urechea la discutia lor i-am intrebat(arborand un zambet interogativ):"dragilor,de ce credeti ca parintii vostri,au fost de acord sa studiati in strainatate?...eu cred ca pentru ca au avut incredere in voi,ca doresc sa existe o elita de tineri care sa schimbe ceva in stilul administratiei publice..voi trebuie sa intelegeti un lucru,voi sunteti cei pe care noi ii asteptam sa schimbe ceva in tara asta!"...cred ca i-am miscat putin...spunandu-le asta pe un ton cald,pentru ca mi-au raspuns:"aveti dreptate doamna,nu ne-am gandit la asta,am fost egoisti.."...:)
Nu stiu ce s-a intamplat cu tinerii despre care va vorbeam sper insa sa intealeaga cati mai multi tineri ca ei sunt viitorul nostru!..raman fidela gandului ca ei sunt salvarea noastra!
Incepeti de azi s-o faceti dragilor,pronuntati-va!...nu ramineti absenti.

6 comentarii:

  1. :) nu ai cum sa ne dezamagesti,imi place cum scrii.Parca-parca m-ai convins sa ma duc la vot:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu dimineata la 7 jumate am mers la vot, tot in Satu Mare :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Hehehe!tare m-as bucura sa fie asa!e dreptul tau,alege sa traim in demnitate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia,ma bucur ca noi satmarenii suntem prezenti acolo unde se impune....chiar ma bucur!
    Te pup si te imbratisez,apropos...putem bea si o cafea impreuna,ca tot suntem aproape..ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce atmosfera si ce spirit placut avem pe blog:)

    RăspundețiȘtergere
  6. M-as bucura sa domine acest spirit,mai ales pentru ca ne aflam in postul Craciunului si se cade sa fim mai buni,mai curati,mai vrednici!:)

    RăspundețiȘtergere