De ce urati barbatii?!?



Gasesc tot mai multe articole ale unor femei/fete/fetitze/copile in care acestea ne descriu pe noi nu prea variat, termenii ramanand “porci”, “nesimtiti” si uneori “idioti”. Una dintre voi chiar si-a numit blogul “de ce uram barbatii”… un blog intreg in care suntem facuti cu ou si cu otet.
Desi poate ar trebui sa fiu fericit ca ni se da atata atentie eu tot nu inteleg de unde toata ura asta a voastra vis-à-vis de barbati. Pentru ca noi suntem mai putin sensibili decat voi? Pentru ca nu plangem la finalul filmelor romantice impreuna cu voi? Pentru ca nu stam sa pierdem vremea la telenovele asa cum faceti voi? Pentru ca nu avem mintea la fel de complicata ca a voastra? Pentru ca nu gasim si, de fapt, nici nu cautam sensuri ascunse in vorbele interlocutorului nostru oricare ar fi el? Pentru ca n-avem nevoie de 5 dulapuri de haine si 35 de perechi de pantofi pentru a ne simti aproape bine? Pentru ca nu ne trebuie cel putin 3 ore pt a ne pregati inainte de o intalnire? Pentru ca intelegem de ce 22 de barbati alearga de nebuni dupa o minge? Pentru ca injuraturile nu suna ciudat iesite din gura noastra? Pentru ca noi chiar putem spune “pula mea”? Pentru ca adormim imediat ce ne-am fumat tigara de dupa?
Sa redevenim seriosi. Inca de la inceputul lumii barbatul a fost considerat (s-a autoconsiderat) superior femeii. Superioritate atat din punct de vedere fizic cat si mintal. Stim toti povestile legate de asuprirea voastra si toate nesimtirile barbatilor pe care voi a trebuit sa le indurati. Nu aveati dreptul la educatie, nu aveati drept de vot, trebuia sa stati acasa sis a faceti “the hard work”, nu erati considerate bune decat la gatit si facut copii(erati singurele care ii puteati aduce pe lume), iar orice idee a voastra era considerate proasta de la bun inceput. A urmat apoi asa zisul razboi al bisericii impotriva femeii din motive diverse. Cu timpul insa ati inceput sa luptati pentru drepturile voastre, a aparut miscarea aia draguta numita feminism. Ati obtinut egalitatea mult dorita, dar de ce sa va opriti? Meritati si mai mult pentru ca de fapt femeile nu sunt ca barbatii si nu puteti fi tratate la fel ca noi. Acum nu incetati cu articolele de genul celor amintite mai sus. Vreti sa ajungeti unde? Sa fim sclavii vostri?

P.S.: Macar de erati cele mai bune in vreun domeniu…nici macar la gatit nu sunteti primele:P

5 comentarii:

  1. EU nu ii urasc. Cred ca nu e bine sa generalizam. Sunt oameni si oameni.

    RăspundețiȘtergere
  2. E destul de incorect sa generalizezi. Dar ai si dreptate in anumite privinte, caci exagerari exista de ambele parti. Ori, fara o educatie consecventa aplicata ambelor genuri, e vanare de vant ce facem noi pe aici.
    Unele din acele fete au vazut in familie un tabloul negativ al barbatului si-l proiecteaza asupra oricaror relatii personale. Pleaca de la premiza de vinovatie a fiecarui mascul. Eu sunt impotriva acestei apucaturi. Nu indrepti o nedreptate, facand alta!
    Vorbesti de egalitatea obtinuta de femei. Totusi, daca incercam sa fim obiectivi, aceasta "egalitate" este in unele privinte doar o iluzie. Argumente:
    -legal aveam aceleasi drepturi, la nivel de mentalitati - lucrurile treneaza, sau se modifica prea lent;
    -"superioritatea" pe care si-o afirma barbatul modern in raport cu femeia a trecut in alt plan. Acum,femeia trebuie sa se tortureze si mutileze fizic si psihic, ca sa-si poata indeplini menirea de sotie si mama. Fiindca, daca nu se inscrie in tiparele estetice aberante pe care le impuneti, urmarea unor facaturi de prin mass-media, sansele ei sunt diminuate pana la disparitie.
    - continuati sa ampificati si sa distorsionati o serie de diferente firesti existente intre genuri (la aceeasi calificare si experienta, o femeie va fi mai putin agreata pentru o functie, fata de un barbat, doar fiindca e femeie si: ar putea fi mai proasta, sau mai emotiva, sau ar putea face copii si atunci ar lipsi de la job etc.)
    - inventati diferente artificiale intre genuri Si ca o dovada este insasi acest post al tau. Adica, acum va trece frica sa veti fi oprimati (saracii de voi!!!) si o sa fiti vanduti ca soti la niste babe oribile, o sa vi se taie accesul la "bericica cu prietenii" sau la meciurile pe stadion, sau...
    Vezi, mentalitatile se schimba tare greu. Sunt inca multi barbati care se tin de aceste diferente cu dintii. Pentru ca orice ar fi si oricum ne-am purta, ei vor cu tot dinadinsul sa ne aminteasca cum ca "iarna nu-i ca vara" si femeile nu's ca barbatii.Da,aceste diferente exista, dar unii din voi faceti din ele prilej de comparatii rautacioase, ierarhii, competitii. In loc sa ne reunim intr-un loc numit toleranta, intelegere, acceptare - ca fiinte apartinand aceleasi specii.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...si totusi putem trai unii fara altii?
    Atunci care este rostul acestei lupte snoabe...ca eu nu inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e firea noastra,competitiva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne-am castigat dreptul de vot, dreptul de a studia si de a avea o cariera, dreptul de a lua decizii, dreptul de a purta pantaloni, dreptul de a spune si a face ce spun si fac si barbatii. Dar nu am devenit mai feminine prin asta. Femeile sunt din ce in ce mai vulgare si de la o varsta tot mai frageda.

    RăspundețiȘtergere