Ciudatenii de la vecini


Fiecare popor are micile sale "sensibilitati" si propriile sale reguli nescrise de care este bine sa tineti cont atunci cand plecati in calatorie. Altfel spus, daca ajungeti in vreuna din urmatoarele tari n-ar fi rau sa va amintiti de acestea:

Grecia

In nici un caz nu aduceti vorba de turci sau Turcia. Nu gesticulati cu cele cinci degete rasfirate, acest gest indica ca doriti raul interlocutorului. Daca veti fi invitat la masa, gazda fiind grec, ar fi minunat daca ati intarzia maxim 15 minute.

Turcia

Nu va sfatuim sa faceti fotografii in moschee in timpul procesiunilor religioase. Puteti insa sa invatati sa folositi cateva expresii dragte in limba turca de genul: scumpete, inimioara... Veti face o impresia deosebit de buna.

Egipt

Ah, bacsisul. Va trebui sa fiti foarte generosi in aceasta privinta, pentru ca localnicii s-au obisnuit sa-si "rotunjeasca" astfel veniturile. Nu mizati pe punctualitatea egiptenilor pentru ca veti fi foarte dezamagiti.

Japonia

Daca doriti sa oferiti carti de vizita in Japonia, ar fi ibne sa fie tiparite pe verso in limba japoneza. Incercati sa va comportati cat mai civilizat si sa nu va "zgarciti" a multumii pentru orice dar sau favoare... eventual de cateva ori.

Anglia

Punctualitatea este obligatorie aici. Asteptati sa fiti prezentati apoi va puteti adresa cuiva. A strange mana cuiva este un gest minunat, dar nu in Anglia. Acest gest isi are locul doar la ceremonii.

Italia

Puteti intra in gratiile italienilor admirandu-le frumusetea femeilor, adorandu-le copiii, adresandu-va poetilor cu "monsenior" si rasucind spaghetele cu furculita.

Spania

La Barcelona femeile nu intra singure intr-o cafenea sau intr-un restaurant. Daca nu sunteti adeptii senzatiilor tari refuzati categoric invitatiile la corida. Nu le curtati femeile chiar daca subiectul nr 1 al spaniolilor este dragostea.

Cuveit

Aici o sa va placa pentru ca benzina este gratis. In schimb daca vrei sa ai carnet trebuie sa arati diploma de studii superioare (la ei numai cei cu studii superioare au voie sa conduca masini). Nu incerca sa aduci bauturi alcoolice in Cuveit, ti le vor opri la vama. Si daca gasesti de contrabanda si esti prins, risti sa fi inchis, judecat si spanzurat. Daca esti prins cu marijuana, esti direct spanzurat (aviz amatorilor).
Mie personal mi'ar placea sa traiesc in Spania...macar cativa ani:)

Un comentariu:

  1. Frumos articol. Sa mai scrii pe tema asta, ca mai sunt tari destule
    vezi ca e Kuweit,nu Cuveit Cat despre Grecia, e adevarat. In rest, nu stiu ca n-am cercetat

    RăspundețiȘtergere