Barbatii...


Imi propusesem de multa vreme sa abordez acest subiect, dar de fiecare data ma lasam cuprinsa de altceva.
Cu toate ca este considerata una dintre cele mai frumoase figuri de stil din vocabularul unei femei, eu nu sunt de acord cu "razboiul dintre sexe". Mi se pare o gandire prea medievala si vreau sa cred ca totusi am evoluat si noi ca specie umana.
Am citit astazi pe un alt blog, despre clasificarea barbatilor. Frumos abordat subiectul, in ideea ca fiecare are o anumita viziune. Eh, acesta a fost punctul in care mi-am adus aminte ca am si eu un articol de genul, ascuns si prafuit...undeva prin cap'sorul meu.
Niciodata nu am privit barbatul ca pe un inamic sau superior noua, femeilor. Nu stiu, o tine si de educatie...sau de "propriile experiente", habar nu am. In opinia mea, barbatul este doar o fiinta umana...o fiinta puternica si nobila, care merita respectata pentru ceea ce este.  Ca se pricepe mai bine in diferite domenii, perfect de acord. Dar si femeile au domeniile lor forte. Iar acum pot sa subliniez ca dintotdeauna m-am impacat mult mai bine cu un barbat decat cu o femeie. Si cand spun barbat, nu ma refer la specimene sau tentative. Ca sa pot face o clasificare, nu voi folosi cuvantul barbat (acesta se afla doar la punctul 1), ci "sexul masculin". Iata deci, clasificarea ( in opinia mea, desigur) sexului masculin :

1. Barbatul educat - este acela care are ceva in cap ( si aici nu ma refer la 'jdemii de facultati si academii), care face apel la diplomatie in orice context, care stie sa poarte o conversatie de orice natura...care stie cand sa glumeasca si cand sa fie serios...care isi cunoaste limitele. Este omul care stie sa respecte femeia ca si cum s-ar respecta pe el.

2. Cel de mahala - individul care gandeste astfel : " pai de ce o iau? sa-mi calce, sa-mi spele, sa-mi faca mancare si sa ingrijeasca plozii, in timp ce eu stau in birt la o tuica." Acei indivzi care adopta o gandire preconceputa , inradacinata din timpuri stravechi, si prea "slabi" din punct de vedere mintal sa poata evolua.

3. Cel infantil - tentativele de barbati, care stau adunati.. prin te miri ce locuri si umbla doar in haita ( atunci au tupeu), urland dupa orice fusta ce le calca raza lor de actiune. Genul de oameni care se lauda cu numarul partidelor si cu experientele lor "grozave", jignind si denigrand femeia ori de cate ori au ocazia. Iar in momentele cand sunt doar el si ea, sunt complet transformati.

6 comentarii:

  1. Foarte interesanta tema dezvoltata in seara asta pe blog,barbatii si femeile,razboiul intre sexe....Tocmai mi-a venit o idee,ce ar fi s gasim o anumita tema care sa fie dezbatuta 3 zile la rand (3 zile pentru ca nu toata lumea poate sa posteze zilnic)?cred ca ar iesi ceva super,ce spuneti dragi colegi?

    Dar sa nu deviez prea mult de cele scrise de tine in articol...mi-a placut expresia "o fiinta puternica si nobila" :) Apropo,spune-mi 3 lucruri la care femeile sunt superioare barbatilor.........?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma refer la cele spuse de tine"au domeniul forte"-care ar fi? sa vedem care e parerea ta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt de acord cu tema BARBATI-FEMEI...super tare!

    RăspundețiȘtergere
  4. 1.Nu am spus ca femeile sunt superioare barbatilor.
    2. Domeniul forte...Femeile sunt genetic mult mai responsabile decat barbatii si au abilitati native de comunicare date de predominanta functiilor emisferei stangi a creierului, strans legate de limbajul verbal.
    Pe plan mondial, femeile decid modul in care sunt cheltuiti 88% din banii disponibili. Acum...te las pe tine sa deduci domeniile forte :)
    Iar prin "femeile au si ele domeniile lor forte", nu ma refeream ca sunt superioare barbatilor...ci pur si simplu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da stiu ca nu te-ai referit ca sunt superioare....insa iti dau dreptate cand vorbim despre resposabilitate,femeile chiar sunt mai responsabile in general.Iar faza cu "femeile decid modul in care sunt cheltuiti 88% din banii disponibili" chiar nu stiam,e incredibil.Si ne mai intrebam de unde a pornit criza economica mondiala? :))

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Da, cred ca stiu de unde a pornit...

    RăspundețiȘtergere