Nationalistii greci


Masina unui oficial turc atacata de nationalistii greci

autor: FrontPress 11.01.2013
greciCirca 30 de membri şi simpatizanţi ai partidului naţionalist Zorii Aurii au atacat miercuri maşina în care se afla consulul general al Turciei din oraşul Komotini, Ilhan Şener. Incidentul a avut loc în oraşul nordic Kavala.
Conform agenţiei de ştiri Anatolia, tinerii, înarmaţi cu drapele naţionale, protestau în faţa primăriei din localitate. Atacul s-a produs când diplomatul turc intrat în incinta instituţiei pentru o întâlnire programată cu primarul din Kavala, Kostas Simichis. Acesta a fost nevoit să rămână în clădire timp de câteva ore până când a putut să plece sub escorta poliţiei.
Rivalitatea dintre greci şi turci are rădăcini istorice, din timpul dominaţiei regiunii de către Imperiul Otoman. În prezent principala problemă este legată de disputele teritoriale dintre cele două state şi divizarea etnică a Ciprului.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu