MMA


Luptator “neo-nazist” eliminat dintr-un turneu de MMA

autor: FrontPress 13.01.2013
MMAPromotorii irlandezi ai turneului de Mixed Martial Arts (MMA) “Celtic Gladiator” au fost forţaţi să renunţe la luptătorul finlandez Niko Puhakka, după o campanie online îndreptată împotriva legăturilor acestuia cu cercurile naţionaliste radicale. Sportivul trebuia să lupte în gala din 9 februarie din Dublin.
“Antifasciştii” irlandezi au lansat o campanie de denigrare a finlandezului postând pe internet mai multe fotografii unde sportivul apare alături de mai mulţi cunoscuţi minitanţi naţionalişti. Deasemenea au fost condamnate şi tatuajele acestuia cu “simboluri neo-naziste”.
Puhakka a remis un comunicat prin care susţine că nu face parte din nici o organizaţie şi că nu susţine nici o ideologie politică. “Este păcat că trecutul meu încă mă urmăreşte. Trebuie să plătesc pentru greşelile făcute în urmă cu mult timp”, a declarat acesta.
Cu toate acestea, în una din imagini, realizate recent, în luna noiembrie a anului trecut, sportivul apare alături de un grup de camarazi naţionalişti.
Finlandezul a mai avut probleme similare, fiind retras din motive politice din turnee programate în Anglia sau Polonia. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu