Elvetienii


Elvetienii s-au saturat de imigranti si vor sa iasa din Schengen

autor: FrontPress 15.01.2013
swissElvețienii vor să părăsească zona Schengen la doar 5 ani după ce s-au alăturat spaţiului fără frontiere interne. Motivul pentru care o mare parte din elvețieni doresc această schimbare este numărul mare de imigranți care au venit în țară, o mare parte după aderarea la Schengen.
După datele din 2008, 30.6% din locuitorii Elveției erau imigranți sau descendenți ai imigranților, născuți în Elveția. În 2009, numărul străinilor era de 1,714,000 de persoane la o populație de aproximativ 8 milioane de locuitori. Cea mai mare parte a imigranților provin din țări europene: Italia, Germania, Franța, Portugalia și din fosta Iugoslavie. Numărul imigranților non-europeni este mai mic, dintre aceștia cei mai numeroși fiind turcii și kurzii la care se adaugă negrii și arabi.
Anul trecut în Elveția s-au stabilit 75.000 de greci, spanioli, portughezi şi italieni, lucru care îi îngrijorează pe elvețieni. În prezent se strâng semnături pentru organizarea unui referendum în care cetățenii vor fi chemați să se pronunțe asupra părăsirii spațiului Schengen.
“Suntem o ţară mică, nu e loc pentru toată lumea. Voi vota împotriva imigraţiei pentru că îmi place Elveţia aşa cum este ea acum şi nu o vreau congestionată”, sunt cuvintele lui Lisa Muller, o secretară de 33 de ani din Geneva.
Un sondaj de opinie arată că 75% din elvețieni se opun imigrației, în timp ce doar 20% sunt de acord. Partidul populist SVP speră să organizeze acest referendum în 2014. Având în vedere opinia publică în legătură cu acest subiect, cea mai mare șansă este ca Elveția să părăsească spațiul Schengen.
În mod ironic, în timp ce elvețienii vor să iasă din Schengen, considerând că este împotriva intereselor lor, politicienii români doresc ca România să adere cu orice preț la spațiul fără frontiere interne. Acest lucru ar elimina controalele la frontiera dintre România și Ungaria și ar securiza granița dintre România și Republica Moldova, al doilea stat românesc. De pe Schimbarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu