Solitudine, Solicitudine

~
Nu mai pot să scriu ... !

Însingurare.
Sunt tot mai singur. Acest fapt este un dat. Nimeni nu-i cu adevărat izolat, dar în schimb, toţi suntem ... singuri. De când ne naştem şi până ... suntem chemaţi.
Suntem precum florile: în acelaşi ghiveci, dar UNICATE.
... împreună, dar separat, fiecare cu rădăcina proprie. Uneori ... anumite flori, nu suportă prezenţa "altor" flori, şi, se ofilesc !
Uneori.

Comuniune.
Azi noapte am chemat "Salvarea". De data asta a venit degrabă. Şi mi-am dus soţia la spital. Probabil doar pentru acele 4 (patru) ore ... Camera de Gardă, a acelui spital, era pregătită DOAR pentru Mihaela. Mulţi, nu i-am numărat ... i-au sărit în ajutor. Şi şi-au făcut datoria ! ... (eu NU ştiu ... pentru că am adormit !). Ştiu doar că dimineaţa soţia se simţea mai bine după perfuzie. Ne-am întors cu taxiul (mic ciubuc ... ce mai contează; medicii nu au vrut să primească !).

Alexia (Operatia de astazi ...)
Exemple care...se înmulţesc. Eu NU pot...mi-e greu să revin, ACOLO unde ştiu că este suferinţă ! Îmi este GREU ... pentru că nu pot ajuta !
Din păcate ... nu toate "sfârşesc" după dorinţa noastră ... şi suferi, mai mult sau mai puţin. Pentru că nu toţi avem ACELEAŞI trăiri. De "insensibilitate" ... greu să acuzi pe cineva !
Asta e, ... acelaşi ghiveci, dar RĂDĂCINI diferite !
Alexia (Operatie amanata ...) ... ne învaţă să luptăm. Revine în forţă, după o operaţie de 4 ORE !
Dar ... câţi reuşesc ! Familii în suferinţă, familii îndurerate ... familii fericite ...

Povestea lui Alexia ... ESTE ... povestea noastră, a celor CARE Iubim, a celor CARE Cred, a celor care Muncesc şi Nădăjduiesc ... a Doritorilor de PACE !

Dar ... fiecare ESTE singur !
Împreună ... la BINE şi la rău ! FAMILIA = "celula societăţii" !

Vă Iubesc !
Vă mulţumesc pentru că EXISTĂM !

Dumnezeu ŞTIE !!!
~
Mic dictionar (preluare DEX ):

- SOLITÚDINE, solitudini, s.f. (Livr.) Singurătate, izolare (în care se află cineva). – Din fr. solitude, lat. solitudo, -inis.

Sursa: DEX '98 | Trimisă de bogdang, 10 May 2004 |

-
SOLICITÚDINE, solicitudini, s.f. Atitudine plină de grijă, de bunăvoință, de prietenie față de cineva sau de ceva; atenție prevenitoare. – Din fr. sollicitude, lat. sollicitudo, -inis.

Sursa: DEX '98 | Trimisă de LauraGellner, 23 Jul 2004 |
~
http://www.youtube.com/watch?v=OKiET5ZlOCQ

Vezi Fapt DIVERS (2)
Cornelius,

2 comentarii:

  1. Buna seara !
    Multumesc din suflet pentru sprijin.Imi pare rau pentru raspunsul intarziat, dar , am cam lipsit in perioada aceasta de pe internet!
    Sanatate maxima!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ziua !
    Doamnei Flore !
    ~
    Iata ... eu am raspuns cu si mai mare intarziere !
    Imi cer iertare !
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere