:: Exista Extraterestri ?..

Titlu: Exista Extraterestri ?..
Autor:: Cosmin [http://dalelucosmin.blogspot.com]
Articol: Voi ce credeti. Exista extraterestrii sau nu? hmmm. Grea intrebare, nu-i asa...mai ales avand in vedere ca pana acum nu am avut, cel putin oficial, nici un contact cu vreo forma de viata extraterestra si nici macar vreun indiciu ca in vastul univers ar mai exista conditii similare Terrei, ideale dezvoltarii vietii.

Dupa cum stim, universul este mare, si cand spun mare de fapt vreau sa zic imens, si cand spun imens....cred ca ati prins ideea. De la formarea universului, prin celebrul Bing Bang s-au format galaxiile, care contin stele, amestecuri de gaze si nebuloase si multe altele. Stiti voi, nu are rost sa va mai spun. Insa fiecare stea are proriile planete care orbiteaza in jurul ei, la fel precum Soarele are sistemul planetar format din cele 9 planete, daca includem si Pluto. Asadar, care sunt sansele ca din atatea stele, fiecare cu un sistem planetar, cel putin o planeta sa aiba aproape aceleasi calitati de sustinere a vietii precum Terra?

Sunt atatea galaxii, fiecare cu mii si mii de stele, care la randul lor au planete care orbiteaza in jurul lor, iar singura planeta pe care exista viata sa fie Pamantul? Sa fim noi singurele fiinte rationale din acest imens spatiu?

Ne-am putea gandi la faptul de cat de norocosi suntem sa avem conditii ideale de viata. Insa ne putem gandi si la cat de singuri putem fi intr-un spatiu infinit. Toate acestea sunt simple nimicuri avand in vedere la cat de multe stim noi despre univers. Inca suntem limitati din punct de vedere tehnologic in a explora zone din afara sistemului solar si chiar sistemul nostru solar in intregime.

Ieri am vazut celebrul documentar al lui David Sereda, numit: Evidence: Cazul UFO de la NASA. Deci vreau sa spun ca documentarul a tinut trei ore, insa nu m-am simtit in nici un moment plictisit de el. M-a tinut in suspans pe toata durata lui, si nu glumesc deloc. Este cutremurator de bine realizat, iar inca de la incaput esti avertizat ca in cele ce urmeaza vei descoperii lucruri socante, ce iti pot sfida imaginatia, la propriu.

Despre ce este vorba? Ei bine, David Sereda asta analizeaza niste filmulete NASA, cuprinse de camerele video de pe statiile spatiale, la cateva evenimente cel putin importante din punct de vedere al tehnologiei spatiale. In foarte multe filmulete apar un fel de discuri, cu o crestatura in partea de jos, care de specialisti sunt numite deseuri spatiale, iar ele apar asa in imagini din cauza problemelor de focalizare. Sereda demonstreaza ca asa ceva nu s-a putut intampla, dovedind printr-un experiment simplu cu o camera de filmat focalizata pe niste copacii in departare ...Insa nu are rost sa vi-l povestesc deoarece nu mai are farmec dupa aia. Oricum finalul este destul de interesant, adica te pune serios pe ganduri si iti cam da peste cap cunostintele despre care le credeai batute'n cuie.

De fapt documentarul asta m-a facut sa scriu despre posibilitatea existentei vietii si pe alta planeta in afara de Pamant. Documentarul asta de trei ore m-a facut mult sa ma gandesc la o posibilitate precum cea prezentata in el. Dupa cum ne prezinta in documentar, eu unul ma astept la un contact cu o entitate extraterestra intr-un mod prietenos, si nu unul violent asa cum ar aparea in filme. Insa cine stie, doar daca vom trai si vom vedea asa ceva cu ochii nostri vom putea sa credem, insa pana atunci ramane loc de speculatii.

Desigur ca David Sereda asta, a fost criticat destul pe seama documentarului astuia. Ba ca nu dovedeste foarte concludent, ba ca este superficial in declaratii, ba ca nu are argumente destule pentru a sustine o asemenea teorie, si multe alte acuzatii. Domn'le cum spunea unul. Adevarul va fi cel care va fi ascuns mai bine si tinut departe de ochii oamenilor. In acest caz cel care intervine in ascunderea adevarului este desigur Statul si Guvernul. Cu totii am auzit despre Area 51. Daca nu, aceasta este o zona din desertul Nevada, strict secreta, care din cate am auzit nu este nici macar atestata ca existand cu adevarat, de cine credeti? Guvernul si statul american. De unde stim noi ca aia nu ne ascund niste secrete pe care noi ar trebui sa le stim. Daca sunt secrete care ar destabiliza siguranta nationala la aflarea lor, atunci aceasta zona nu si-ar mai avea rostul nu? Simpla existenta a ei ne da de banuit ca ceva ni se ascunde. Posibil sa fie ceva si despre viata extraterestra? Eu cred ca da. Eu mai cred ca omenirii i se ascund secrete nebanuite, secrete care la aflarea lor, ar isteriza o planeta intreaga si ne-ar pune serios pe ganduri. Cel putin eu asta cred.

Se prea poate ca la aflarea acestor adevaruri ascunse, sa ne fi dorit sa nu le aflam. Ca fapt divers. In anul 1968 s-a testat cu succes un tip de motor folosit pentru navetele spatiale. Motoarele folosite acuma pentru rachete nu difera foarte mult de acel motor testat in 1968. Deci va dati seama? Aia a fost in 1968 parca, iar de atunci au trecut mai bine de 40 de ani. In mod cert tehnologiile descoperite in acesti ani sunt cu mult mai avansate decat acu' 40 de ani. Insa de ce nu sunt folosite? De ce avem un motor bazat pe un prototip de acu' 40 de ani? E clar ca sunt multe lucruri de care noi nu stim. Lucruri care odata si odata tot o sa fie dezvaluite.

Inca ceva. Voi chiar credeti ca nu exista extraterestrii? Sau credeti ca am fost indusi in eroare prea mult timp, iar multe lucruri ne sunt ascunse, chiar si cu privire la extraterestrii? Pentru ca eu asa cred. Nu pot nega ca exista viata inteligenta si pe alta planeta in afara de Tera, pentru ca pur si simplu mi se pare absurd ca intr-un univers asa de mare, singurele fiinte inteligente sa fim noi oamenii. Nu zic ca exista, ci zic ca este o posibilitate foarte mare sa mai fie viata si in alta parte, iar negarea acestui fapt nu rezolva nimic.

Va invit sa vizionati documentarul titrat in romana, pe site-ul unde l-am vazut si eu: Teoretic.com
--
Visitor Ip: 89.123.245.100

5 comentarii:

  1. Daca prind vreodata vreun extraterestru il pun sa-mi sape curtea. Dupa aceea mi-o explica el cum vine treaba.
    Pe de alta parte eu cred ca extraterestrii exista pentru ca si Mos Craciun exista. Sunt sigur de aceasta pentru ca eu sunt Mos Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mos Craciun,daca extraterestii astia exista nu i-am putea ruga sa faca un pustiu de bine pentru noi pamantenii si sa ne scape cumva de criza asta financiara?Ia vezi mosule cum faci!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mosului,
    Daca romanii ar putea sa depaseasca criza morala, apai criza financiara ar fi floare la ureche....

    RăspundețiȘtergere
  4. credetima suntem in marepericol extraterestri exista eu am vazut um ozn

    RăspundețiȘtergere
  5. Extraterestri ? daca ar exista ce nume ar avea :))

    RăspundețiȘtergere