:: Decit cu un prost la cistig, mai bine cu un destept la paguba !

Titlu: Decit cu un prost la cistig, mai bine cu un destept la paguba !
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto:politicianul roman !(porc)
Aceasta este o vorba inteleapta batrineasca. "Decit cu un prost la cistig, mai bine c u un destept la paguba". Cita intelepciune in aceste cuvinte. Cu prostul poti pierde tot ce ai cistigat, pe cind cu un destept, poti intoarce roata norocului, in favoarea ta.
Nu mai dau exemple din politica romaneasca, caci cred ca sinteti ingretosati pentru o mie de ani.
Degeaba e tara noastra bogata, populata cu oameni rabdatori, acestea sint handicapuri pentru noi.
Isi bat joc de noi fara grija, chiar cei pe care ii punem in frunte prin vot, caci stiu ca rabdam fara ca cirtim. Bine ne fac, asa meritam.
Cind aud ca guvernul pentru orice prostie care o face spune :"ne asumam raspunderea". Ce isi asuma? Nu platesc ei pentru prostiile lor si pentru inrobirea tarii.
Vorbe de prostit prostii, de a pune pumnul in gura tuturor, care incearca sa descilceasca aceasta cacealma, pe umerii si pe spatele si asa cocosat de biruri, al poporului nostru.
Auzi, taci prostule, caci guvernul isi asuma raspunderea. Ce stii tu? Esti prost, ca tot noi platim, impreuna cu familiile noastre, cu urmasii nostrii, vorba lui Delavrancea "acum si pururea si in vecii vecilor". Nu vreau sa zic amin, caci inseamna asa sa fie. Poate se va indura D-zeu si v-a scapa macar pe urmasii urmasilor, nostrii de nenorocitii acestia(urmasii lor).
Nu mai rezist sa mai continui, caci nu am nici o nadejde, pentru ca prostia poporului e mare.
S-a zis mereu in ultimii 2oo de ani(si inainte),de la Rev.Franceza din 1789, ca poporul e intelept si el in intelepciunea lui, hotaraste cum e mai bine.
E sa stiti ca nu chiar asa, in spatele oricarei revolutii, revolte sau orice schimbare de regim, este un grup secret, care face jocurile si le arunca publicului mestesugit pentru a da impresia, ca este vointa poporului.
Adevarul este ca lupii tineri flaminzi, de pe margine s-au saturat sa astepte sa fie invitati la masa, de stapini si vor cu ajutorul poporului prostit, sa se infrupte ei din bunatati, fara sa mai astept sa moara stapinii.
Totul este o minciuna ca si revolutia noastra.
Nu mai zic caci stiu ca va supar, pentru ca stiti si dvs. la fel de bine ca mine, cum au stat si stau treburile.
Jocurile se faceau in culise si ne-au fost servite minciuni, "aceeasi Marie cu alta palarie" si mai rea si mai zgripturoaica si mai lacoma.
Ma simt ca acum peste 25 de ani cind am fost la o sectie din cadrul U.M. unde se reparau tancuri si am zis sa vad si eu cum este intr-un tanc, dar odata intrata inauntru, m-am simtit ca vie intr-un cosciug.Mi-am imaginat cita inghesuiala fara aer este intr-un tanc cind este in lupta. Cu tanchistii, mitraliori, cu caldura sufocanta de acolo. Asa ma simt in tara mea sufocata de prostie, ipocrizie, lasitate,mizerie.
Nu am nimerit sa ies afara din tanc, mai mult moarta decit vie.Cind vad luptele din Afganistan cu tancurile noastre subrede bune de fier vechi, care sar in aer pe drumurile de patrulare, vad cu ochii mintii, ce groaza este acolo la 4o de grade afara poate 55-6o de grade inauntru, cu inghesuiala din tanc. Trecerea cu tancul peste o bomba artizanala, cu un tanc de ultima generatie, ar trebui sa provoace o banala zdruncinatura. Din cauza cosciugelor din fier vechi, sint trimisi in patrulare tinerii nostrii, pentru ca acolo au sanse sa scape soldatii nostrii, pe cind in lupta ar merge la moarte sigura, arsi de vii in tancurile devenite cuptoare incinse. Din cauza saraciei se duc la moarte sigura, acesti tineri fara viitor in tara noastra. Cine isi asuma raspunderea? Guvernul? Cine ii trage la raspundere? Noi? Nici pomeneala. Noi ne ducem existenta impusa de stapini de slugi preaplecate care, precum ciinele dupa ce este batut vine la stapinul lui tiris, dind din coada si cerind iertare ca a fost batut. Acestia sintem, asta au facut din noi stapinii alesi de noi. Trebuie spus clar pe intelesul tututor ce se intimpla in tara noastra. Nu mai trebuiesc menajati, acesti criminali ai propriului popor.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Un comentariu: