:: Nu trageti in jurnalisti

Titlu: Nu trageti in jurnalisti
Autor:: http://sictireli.wordpress.com/
Articol: Oraşul nostru este mic. Este suficient sa ridici vocea şi se aude ce spui de la Dunăre si până la limita municipiului cu satul la Remuş.

Ce mi-au auzit urechile legat de prestaţia slabă a jucătorilor de la Dunărea Giurgiu în întâlnirea cu Dinamo II, meci suspectat de blat, încheiat cu victoria dinamoviştilor cu 4-2?
În buricul oraşului, în parcul Pensionarilor, se vorbea despre "blat" cum că am avea de-a face cu un zvon lansat de unii jurnalişti locali care se pricep la fotbal cum se pricepe un ţap să cânte la ţambal. Cică nici blat n-a fost, nici bocancii fotbaliştilor nu miros a meci trântit. Şucăr mare în piramida lui Keops pentru că s-au sifonat vorbe grele despre "blatul" de la meciul Dunărea-Dinamo la ziarele de profil din Capitală.
N-a fost, dom'le, blat, strigau unii în gura mare, scandând lozinci cu trăiască şi înflorerască. A fost o greşeală de interpretare a unor jurnalişti răuvoitori care nu se pricep la fotbal, au strigat alţii agitând basca în aer.
În faţa unei asemenea efuziuni (Explicaţie pentru lozincarzi: EFUZIÚNE sf 1. Manifestare puternică a unor sentimente frumoase, nobile; căldură sufletească) de sentimente, recunoaştem că am greşit, fi-ne-ar pixul al dracu! Ne punem cenuşă în cap. Totul a pornit de la o bâlbă a unui jurnalist care în loc să spună că în partida cu Dinamo II va juca Florin Bratu, s-a grăbit şi a zis: În partida cu Dinamo II este Florin BLATU".
Întrebare: Jurnaliştii nu se pricep la fotbal, dar băieţii lui Emil Ursu (Dunărea Giurgiu) se pricep?
Dacă jurnaliştii au primit o "lecţie" de fotbal, este rândul nostru să le dăm o "lecţie" de jurnalism gargaragiilor care cred în varianta cu "interpretarea eronată" a jocului de kakao al giurgiuvenilor.
1. Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes public. Acesta include orice împrejurare care prezintă interes pentru comunitate. (Fenomenul sprotiv se încadreaza perfect în această definiţie -n.n.)
2. Interesul public nu priveşte doar ceea ce autorităţile consideră că este de interes public.
3. Toate acţiunile, omisiunile, gesturile şi cuvintele demnitarilor, politicienilor şi ale tuturor funcţionarilor publici legate de exercitarea funcţiei lor sunt de interes public major. (Luaţi asta ca pe un eurogol -n.n.)
4. Orice informaţii privind încălcarea drepturilor omului – aşa cum sunt acestea definite în documentele internaţionale ratificate de România – sunt de interes public major. (Încercarea unora care se cred "experţi" în fotbal de a le interzice jurnaliştilor sau spectatorilor să-şi exprime un punct de vedere legat de prestaţia fotbaliştilor giurgiuveni este o încălgare gravă a drepturilor omului -n.n.).

UPDATE. Un prieten jurnalist m-a rugat să adaug: jurnalistul se bucură de o protecţie sporită în exercitarea dreptului inviolabil la libera exprimare în virtutea dreptului publicului de a fi informat, datorita rolului vital, de apărător al valorilor democratice, pe care presa îl îndeplineşte în societate.
--
Visitor Ip: 78.96.26.92

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu