:: Jocuri online - Revolutia Flash

Titlu: Jocuri online - Revolutia Flash
Autor:: Alexandru Petru
Articol: Jocurile online este o tehnologie decat un gen de jocuri: un mecanism ce conecteaza jucatorii intre ei decat un anume tip de joc. Jocurile online sunt jucate cu ajutorul unei forme de legaturi de retele, acum aceasta fiind internetul. Un avantaj al acestei tehnologii este acela de a se conecta la jocuri multiplayer online!

Un joc online este acel joc jucat cu alti oameni prin orice forma de retea calculatoare. Acest lucru inseamna in majoritatea cazurilor pe internet sau o tehnologie asemanatoare, dar jocurile folosesc intotdeauna tehnologie cea mai curenta asa ca: ele foloseau modemul inaintea Internetului, si terminale legate unele de celelalte inainte modemurilor.
Expansiunea jocurilor online reflecta si expansiunea retelelor de calculatoare de la legaturile catorva calculatoare ale armatei americana pana la actualitatea de azi cand internetul a acaparat intreaga lumea, adunand foarte multi jucatori online. Multe jocuri online au comunitati online asociate pentru o raspandire si coeziune a acesteia mult mai puternica, astfel facand jocurile online o forma de societate mult peste cea a jocurile sinple player.
Cresterea in popularitatea a Flash si Java au condus la o revolutie a internetului, unde website-urile pot utiliza streaming video online,audio si un nou set de software pentru interactionare cu utilizatorul. Atunci cand Microsoft a inceput sa presintaleze Flash in Internet Explorer, internetul s-a schimbat de la o forma de data/informare la un spectrum mult mai larg oferind si distractie la comanda. Aceasta revolutie a pavat calea website-urilor pentru a oferi jocurile online. Cateva jocuri online ca World Of WarCraft, Final Fantasy XI si Lineage II pretind o taxa lunara pentru a putea folosi serviciile acestora, pe cand alte jocuri ca Guild Wars ofera o alternativa la aceaste plati lunare. Multe alte site-uri se bazeaza pe un venit numai din sponsori promovati pe website sau , alte jocuri, ca RuneScape sau Tibia lasa oameni sa joace online pe gratis dar oferind jucatorului optiunea de a plati o taxa pentru a debloca content nou!
Dupa anul 2001 cand afacerile dot-com s-au prabusit, multe website-uri care se bazau doar pe venitul din publicitatea au fost foarte afectate. Dar cu toate ca profitabilitatea jocurilor online a scazut, cateva site-uri au supravetuit acestei fluctuatii a pietei de publicitate online folosindu-si platformele de jocuri online pentru a aduce noi utilizatori celorlalte website-uri ce apartineau companiei.
Termenul de jocuri online in multe cercuri este definit ca descriind un joc in care nu se accepta pariuri, cu toate ca multi inca folosesc termenul de jocuri online ca fiind sinonim cu pariuri pe internet(sau online). Acest articol se concentreaza asupra jocurilor online care nu implica pariuri!
Exista mai multe tipuri de jocuri online:

- Shooter la prima persoana(POV shooter)
In anii 1990, jocurile online au inceput sa se mute de la o varietate de conectari LAN de la protocoale ca IPX spre internet folosind protocoale TCP/IP. Jocul care a popularizat cel mai multe acest concept, de shooter deathmatch a fost Doom, in acesta jucatori se bateau unii cu altii in acelasi timp. De la acesta multe jocuri au dezvoltata aceiasi tehnologie.

-Jocuri de strategie online
Jocurile de strategie mai vechi permiteau jucatorilor sa se conecteaza intrei ei printr-un modem sau o retea locala. Cand internetul s-a mai dezvoltat toate aceste jocuri au inceput sa permita conectarea lor cu ajutorul internetului. Asadar dupa anii 1990 majoriteatea jocurilor RTS aveau suport pentru internet integrat in joc. Asa s-au format servere de meeting-uri pentru playeri ca acestea sa poate sa isi gaseasca parteneri de joaca online cu ajutorul lobby-urilor formate pe aceste servere.
- Jocuri pentru broswere
Cum lumea internetului a evoluat si browserele au devenit tot mai sofisticate, oameni au inceput sa creeze jocuri folosind broswerul clientului. Jocurile single player pentru broswer au inceput cu HTML si tehnologiile folosind pentru acesta ca(Javascript,ASP,PHP si MYSQL). Dar jocurile mai complicate ca Legend of Empires sau Runescape trebuiau sa faca legatura cu un webserver pentru a permita un mediu de joaca multiplayer online.
Imbunatatirea tehnologiilor FLASH si Java au permis producerea de jocuri mai complexe si cu grafica mai buna. Aceste jocuri, cunoscute datorita tehnologii lor ca fiind Jocuri Flash au crescut in popularitate, si multe din jocurile populare ca Pac-Man si Frogger au fost recreate folosind pluginul Flash.
Acest tipuri de jocuri au creat printre tanara generatie o fasctinatie aparte ajungandu-se de la portaluri de jocuri flash gigantice ca miniclip,Neopets,shockwave.com si altele la mici portaluri online ca acesta de <a href="http://www.jocurile.us" title="Jocuri">Jocuri online</a>
- Jocuri online multiplayer
--
Visitor Ip: 188.25.46.32

3 comentarii: