Rokolectiv


FESTIVAL DE MUZICA ELECTRONICA SI ARTE CONEXE23 & 24 APRILIE // THE ARK22 & 25 APRILIE // MNAC
Cea de-a cincea editie Rokolectiv va avea loc intre 22 si 25 aprilie la The Ark si MNAC, afisand un line-up cu 15 concerte live si peste 40 de artisti, instalatii si dezbateri care va vor scoate din rutina clubbing-ului. Ca de obicei, editia din acest an se dedica imbinarii muzicii electronice cu artele conexe, dezvaluind o selectie de talente internationale si proiecte locale inedite. Fie ca e vorba de deep house, techno, spaced out disco, rock psihedelic sau pop ex-centric, festivalul ramane fidel misiunii sale de a aduce componenta sociala pe scena si de a crea un spatiu de comunicare si detenta pentru mintile creative.
Noaptea de vineri de la The Ark este orientata mai mult spre dancefloor, cu Move D (DE) in live si DJ set si DJ Sprinkles (US), artistul transgender renumit pentru performance-urile sale de deep-house subversiv. Trio-ul elvetian Sinner DC va completa line up-ul cu o sesiune de percutie live, sampling in timp real, orgi de jucarie, slide guitar si bass.
Sambata incepe cu excursia hipnotica Nacho Patrol intr-o Africa sci-fi iesita din mintea lui Legowelt, pentru ca apoi dancefloor-ul sa vibreze sub house-ul abraziv al lui Omar S. Danilo Plessow, tipul din spatele Motor City Drum Ensemble, va va tine apoi prizonieri ai spiritului Detroit, aratandu-va totodata viitorul genului.
Duminica, la MNAC, castigatorii Ars Electronica Antoine Schmitt si Jean-Jacques Birge vor dirija o opera ingenioasa interpretata de urechile, luminile si difuzoarele minuscule a 100 de iepuri inteligenti. Duo-ul englez Mount Kimbie va schimba ambientul cu bass-ul lor fluctuant si vocile decalate intr-un performance de 2-step post-Burial, iar cei cinci francezi de la Turzi vor incinge spiritele cu o repriza de rock psihedelic, pregatind terenul pentru cel mai excentric si zanatec artist al Baltimore-ului, Dan Deacon si ritualurile sale de dans pagan.
Ca intotdeauna, Rokolectiv se intampla cu sprijinul prietenilor locali si al festivalurilor partenere din reteaua ICAS. Anul acesta, TodaysArt de la Haga a pus umarul la organizarea unui showcase cu artisti olandezi din noul val. Daca Legowelt si Nacho Patrol nu mai au nevoie de nicio introducere, ciuliti urechile la duo-ul house Juju&Jordash si la show-ul inclasabil al celor de la Syncom Data.
Si, ca sa va castigati cum se cuvine dreptul la party, joi 22 aprilie va avea loc la MNAC o intalnire speciala cu Terre Thaemlitz aka DJ Sprinkles. Un personaj iconoclast ale carui proiecte artistice subversive pun sun semnul intrebarii statutul artistului in contextul derivei industriilor creative si militeaza pentru subculturile transgender si queer.
Detalii in curand pe www.rokolectiv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu