:: Senzational, o pisicuta sterilizata a nascut 4 pui

Titlu: Senzational, o pisicuta sterilizata a nascut 4 pui
Autor:: Brindusa
Articol: Credeţi că e cumva vreo glumă la mijloc? Nici vorbă. Din păcate. Ne-a fost dat să o vedem chiar noi. În urmă cu ceva timp ne bucurasem să aflăm că un nou cabinet veterinar s-a deschis în oraşul nostru,Turda, pe str Macilor. Ne-am hotărât cu colegele să mergem să cunoaştem proprietarul şi am dat peste o tânără familie. Doamna, pe nume Ioana Incze, era medicul veterinar. Ne-am prezentat, i-am spus cine suntem şi că am fi interesate de o colaborare pentru ajutorarea animăluţelor cu care lucrăm. Întâlnirea a decurs ok, deşi cu oareşce greutate în a găsi din prima o cale de comunicare. Aflasem că tânăra doamnă nu practicase decât ca farmacist şi am întrebat-o dacă ar fi de acord să lucreze cu medicii noştri de la Cluj, specialişti cu ani vechime şi practică serioasă, pentru a mai deprinde una-alta în ale meseriei. Dar a refuzat, spunându-ne "eu ştiu ce ştiu". Ok. Noi nu aveam să ştim ce anume. Nu la vremea aceea. Urma să încheiem un contract de colaborare, pe care eu i l-am trimis pe e-mail, iar dânsa să vină cu completări. Dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, nici contractul nu l-am mai semnat.

Ei bine, primul animăluţ pe care i l-am dat spre operaţie a fost o pisicuţă. O pisicuţă superbă, crescută în casă, cuminte şi răsfăţată. Colega mea a dus-o la cabinet şi a lăsat-o în grija doctoriţei. Pisicuţa nu s-a opus nici o clipă şi s-a lăsat cu toată încrederea pe mâna oamenilor. După câteva ore, colega a mers după ea, achitând suma cerută. (N-a primit chitanţă, factură, nimic). După 3 zile însă, operaţia s-a infectat, iar colega mea a dus-o înapoi. A trebuit să fie deschisă din nou pentru că era plină cu puroi. Tânăra doctoriţă-farmacistă i-a reproşat colegei mele că nu a avut grijă de ea şi din cauza ei s-a infectat operaţia. Colega şi-a însuşit critica, doar că era foarte intrigată cum de, din zeci de animale operate ce i-au trecut prin mână, nici una nu a mai păţit aşa ceva. A urmat o altă cusătură care, după câteva zile s-a deschis. De data asta colega mea nu a mai vrut să o ducă înapoi la doctoriţă şi a îmbrăcat pisicuţa ca să prevină lingerea locului. Toată tărăşenia asta a costat peste 100 ron la final. În timp operaţia s-a lipit.

După acest episod, pisica a luat serios în greutate. Creştea văzând cu ochii, iar noi am pus acest fapt pe seama sterilizării. Multe animale se îngraşă după această intervenţie. Doar că, supriza a venit în urmă cu câteva zile: pisica sterilizată a născut 4 pui!!! Nu trebuie să vă mai detaliez şocul nostru, al tuturor, la aflarea veştii. Colega mea, care e foarte calmă de felul ei, nu se ceartă, este mai mult împăciutoare şi foarte iertătoare, de data asta era toată un sac de nervi. A sunat-o pe doctoriţă şi a întrebat-o cum e posibil acest lucru? Ce sterilizare i-a făcut ea pisicuţei dacă aceasta a fătat? Doctoriţa s-a arătat foarte indignată, din nou i-a reproşat colegei mele că nu a îngrijit pisica şi în final a fost de acord să-i returneze suma achitată pentru operaţie.

Ca să înţelegem şi noi misterul, am cerut lămuriri profesionale din partea altui veterinar, de la Cluj, cu care colaborăm noi. "E clar", ne-a spus domnişoara medic, "a deschis-o şi a închis-o la loc". Indignarea noastră nu-şi găseşte cuvinte. Adică tu, ca medic, operezi cu scopul de a steriliza, te blochezi, nu ştii ce şi unde să tai, aşa că cel mai bine coşi la loc, dar omului îi spui că totul e ok şi îl şi taxezi ca pentru o intervenţie completă. Aici vocabularul românesc mi se pare prea limitat pentru ca să mai scriu ceva.


Acum vă întreb pe dvs: CE E DE FĂCUT?

Pe de o parte, ca repezentanţi ai unei asociaţii pentru protecţia animalelor ar trebui să avertizăm posesorii de animale asupra lipsei de profesionalism a acestei veterinare. Oameni buni nu vă daţi pe mâna ei animalele iubite!!! Toţi cei ce am absolvit o facultate ştim că cele învăţate pe băncile şcolii reprezintă doar 20-30% din bagajul de cunoştinţe profesionale, în lipsa practicii. Pe de altă parte, această persoană este o tânără mamă de copil mic, care şi-a investit poate toţi banii în deschiderea unui cabinet. O astfel de reclamaţie i-ar putea aduce mari prejudicii. Ce e de făcut???
--
Visitor Ip: 94.53.194.197

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu