Despre tine....femeie, mama sau.....

Scriitoarea Nancy Levant, autoarea carţii "The Cultural Devastation of American Women".....cateva fragmente traduse...

"Suntem libere sa ne asumăm vanitatea unor masuri şi standarde bizare, cele create de industria de frumuseţe, sănătate şi media care cer o subţirime de schelet, o înfăţişare mereu tânăra si o piele bronzată, injecţii cu botox in obraji, sâni falşi, unghii false, epilare, sprâncene pensate, chirurgie plastică, dinţi albi şi diete nesfârşite.



Suntem libere să devenim inutile in propriul nostru cămin. Acum angajăm menajere, peisagişti pentru grădină, oameni care sa cureţe piscina, zugravi, decoratori de interioare, bucătarese, bone, profesori si meditatorii, servicii de catering, psihoterapeuţi, organizatori de petreceri, terapeuţi de masaj, servicii de curăţătorie etc., in timp ce ne pierdem orice instinct al naturii noastre feminine.



Suntem libere să avem legaturi extra-maritale, să avem mai mulţi amanţi, să ne avortăm copii, să dispreţuim şi să ignoram tradiţiile si religia familiei noastre, să-i folosim pe barbaţi drept bancomate, să ne înşelam prietenii şi rudele şi să cheltuim sume imnese din bugetul familiei pentru uzul personal în misiunea de a arata (şi de a ne purta) ca niste adolescente.



Suntem libere să ne iognorăm copiidând mai multă atenţie caselor strălucitor de curate şi arătând ca în reviste unde nu se gaseşte niciodată, unde nu sunt create amintiri de familie şi unde niciun pantofior nu are voie să lase ureme pe covoarele albe ale "noului" cămin american. Suntem libere să le oferim copiilor jocuri pe computer pentru a-i ţine dependenţi şi ocupaţi pentru ani de zile, apoi să ne plângem de lipsa lor de abilităţi sociale.



Ignoram complet faptul că ai noştri copii suferă având mame egoiste şi incompetente, copii care sunt flamânzi după atenţie şi obosiţi pentru activităţile extraşcolare sportive non-stop, mancând grăbiţi din pungi mâncare nesănătoasă, îndoctrinaţi de către profesori şi şcoli publice, cu nevoile spirituale complet ignorate, avănd o atitudine nerespectuoasă si dispreţuitoare faţă de taţii lor.

...

Copii (americani) nu au cămine fericite. Ei sunt dependenţi de televizor si computer datorită mamelor.(...)La toate acestea adauga faptul că femeile americane nu pot si nu ştiu să gătească. Ele nu ştiu cum, şi mai mult, între slujbe, frumuseţe, regimuri pentru "sănătate" si diete cronice, mamaele de astăzi se simt ca naiba mai tot timpul, fiind mereu nervoase."



Care e alternativa?

În lumea de azi avem nevoie disperata să avem grijă in mod inteligent de căminele şi de copii noştri. Avem nevoie să ne educăm copii in cămin. Trebuie sa scăpam de datorii, sa facem economii şi să ne îngrijim de proviiziile familiei. Avem nevoie să ne reconectăm la natura noastră biologică şi intuitivă, şi după cum am mai spus trebuie să ne reconectăm la nevoile nostre spirituale, şi la nevoile noastre ca femei.



Îmi pare rău daca prin aceste fragmente, unele dintre voi se simt atinse...e un semn de alaramă, deşi autoarea vorbeste despre americani, si la noi se tinde spre acelaşi sistem infect.....ce alegem să fim....mame şi femei...sau doar niste păpuşi false compuse din carne si oase....!!!???
Sunt curioasă ce zic băietii, cum s-ar simţi cu o soţie de tip " american"...de copii nu mai vorbesc.....:-(

Un comentariu: