A sosit Office 2010 beta


În urmă cu puțin timp, Microsoft a ieșit în față cu noul său pachet Office 2010, aflat încă în versiune beta. Acesta este astfel disponibil pentru descărcare aici, iar dacă sunteți amatori să-l testați aveți nevoie numai de un Live ID. După ce te înregistrezi, primești o cheie care-ți permite să folosești noul Office până în octombrie 2010.
Dacă aveți deja instalată o versiune mai veche, la instalare puteți alege să o păstrați. Eu am ales să păstrez și Office 2007 și acum dacă aleg să deschid cu el un document *.docx sau un tabel *.xlsx, trebuie să aștept câteva secunde ca Word / Excel 2007 să redevină implicit. Deci, de preferat, dacă păstrați și un Office mai vechi, să folosiți numai 2010 (eu am preferat să-l țin în caz că Microsoft se dă peste cap într-o zi și se întâmplă ceva cu beta-ul meu).



Dacă aceste mici neajunsuri nu vă deranjează, veți vedea că Office 2010 arată ceva mai bine, integrându-se perfect în noul stil pe care vrea să-l impună Windows 7. Panglica a fost îmbunătățită și se poate alege și o schemă de culori. Opțiuni noi nu prea am observat, doar o altă ordine a butoanelor în unele meniuri ale panglicii. Ar fi ceva de menționat totuși … că s-au gândit să facă legătura dintre Office și SkyDrive (25 GB de stocare gratuită). Următorul pas ar fi să dezvolte și Office-ul online, unde deja Microsoft e mult în spatele serviciilor Zoho și Google.

Fiind până la urmă doar versiunea beta, lângă ceas vă vor apărea două emoticoane, unul vesel și unul trist, care ne permit să le scriem celor de la Microsoft despre experiențele noastre pozitive sau negative cu Office 2010. 

Testare plăcută.


Un comentariu:

  1. Traieste un adevarat pastel de iarna, cu valuri de ninsoare. Asculta-ti vocea sufletului, alunga frigul din el, fii deasupra linistei creata de dansul fulgilor de nea. Sarbatori fericite si un An Nou de poveste!

    RăspundețiȘtergere