Deceblog?

Chiar asa!De ce blog?
De ce este nevoie sa avem un jurnal public? Nu mai este suficienta agenda personala?
Mi-am tot pus aceasta intrebare..de ce-si face lumea blog?
Intre timp, cred ca am gasit si raspunsul..
Blogul, reprezinta cea mai noua metoda de comunicare..si pentru ca suntem vesnic prinsi in activitati de tot felul, am descoperit si calea de a socializa non stop, la orice ora din zi si din noapte: virtualia!
Pana la urma, e firesc, doar traim in era informatiei. Cred ca simtim nevoia de a ne exprima, de a impartasi gandurile, ideile proprii..dar si de a culege, in acelasi timp, de la ceilalti, noi si noi informatii.
Acest taram magic, unde oricine poate fi orice doreste, pt oricat timp vrea..si in orice conditii... da,asta e virtualia... iar blogul, e o unealta a acestei inconmensurabile surse .

7 comentarii:

  1. Blog..pentru ca dorim noi prieteni..dormin sa ne exprimam sentimentele,sa comunicam...poate chiar sa iesim in evidenta

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa psihologi, exista un inconstient colectiv care reuneste, in adancimi insondabile, speta umana.Internetul si blogosfera ne permite sa realizam si la suprafata, la nivel constient legatura dintre noi, ca indivizi ai speciei.Eu am fost, vreme de aproape sase decenii de viata, cvasirefractar socializarii.Iar acum, am blog, nu neaparat ca un jurnal public, dar, totusi, ca o fereastra prin care ma bucur sa privesc si sa fiu privit.

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca ai perfecta dreptate:)..si sa sti ca ma bucur cand vad persoane mai in varsta(scuze dar nu vreau sa jignesc pe nimeni) care posteaza pe bloguri sau chiar se joaca

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos exprimat Ivan,iarCatalin are si el dreptate,un blog poate fi locul unde poti socializa,iti poti afisa caracterul,poti sa fi apreciat si de altii,in afara de anturajul de zi cu zi.Si s-ar putea ca pe viitor sa auzi recomandari din partea unor psihologi --"Daca nu te ajuta Distonocalm,ia-ti un blog!

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnilor, comunicarea e cea care mentine spiritul vesnic tanar... fara comunicare, suntem pierduti. E punctul meu de vedere, evident. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa este,eu cred ca aproape toate problemele din lumea asta provin din cauza lipsei comunicarii...inclusiv cele din cuplu sau familie,cele de la locul de munca....si lista poate continua.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am cunoscut oameni interesanti prin intermediul blogului, oameni pe care nu i-as fi intalnit fara acest intermediar. De ce blog? Pentru ca simtim nevoia sa interactionam, sa fim ascultati, sa comunicam, ceea ce e imposibil prin intermediul unui jurnal personal. Jurnalul este un monolog, blogul incearca sa fie un dialog.

    RăspundețiȘtergere