Concurs "Educatia creativa"

In primul rand imi cer scuze ca pun link spre blogul meu dar, doar asa pot sa urmaresc participantii la concurs fara probleme!
Lume lume! azi am lansat pe blogul meu un concurs cu premii.
Tema concursului este: "Educatia creativa"

Concursul consta intr-un articol pe blogul vostru spre care veti pune un link sub forma unui comentariu la postarea de pe blogul meu. Nu conteaza daca articolul este mai vechi sau il editati acum!
ATENTIE!!! Nu impun si nici nu recomand link spre blogul meu in interiorul articolului. Orice trimitere la blog, la campania "calitate nu cantitate in educatie: sau la persoana mea va descalifica acel articol!!!

Cerinte:
1 articolul trebuie sa fie original. OBLIGATORIU!

2 poate sa fie: eseu, referat, studiu de caz, chetionar, o poveste abstracta, o poza+text, un videoclip, o melodie sau orice altceva aveti in cap cu conditia sa fiti autorul lui.
Explicatie: Oricare ar fi natura articolului el trebuie sa capteze atentia cititorului si sa demonstreze ca in orice moment daca e prezentat unei clase de elevi, acestia sa ramana cuplati la subiect si sa devina interesati de el. Puteti sa alegeti orice materie scolara sau subiect. Poate fi un studiu asupra educatiei in general sau doar asupra unei anumite materii, dar trebuie neaparat sa fie incadrat in educatie. Articolul poate sa fie moralizator, filosofic, sociologic, geografic, astrologic, matematic, biologic, despre muzica, moda, istorie dar neaparat sa contina informatie folositoare elevilor.

3 trebuie sa contina conceptia voastra despre educatie ancorata in realitate sau nu(poate fi fictiva) si sa releve un element nou care sa faca educatia mai accesibila decat este in momentul e fata.

*Doar prima cerinta e obligatorie, celelalte doua sunt doar informative


Criterii:
1 Granatica(fara greseli gramaticale)
2 Cursivitate
3 Discurs logic(coerenta logica)
4 Problematizare
5 Argumentare
6 Concluzie

Premiul va consta in carti, diploma, un obiect decorativ si un premiu surpriza. mai concret va voi anunta saptamana viitoare pentru ca in week-end voi alege cartile si celelate premii. Suma pusa la dispozite e de 200 de lei oferita de Zad media

concursul se incheie in 9 decembrie si castigatorul va fi anuntat in 9 sau cel tarziu in 10

Succes tuturor!

postarea la care trebuie sa lasati comentariu cu link spre articolul scris de voi este asta

P.S nu se putea sa nu postez si eu ceva despre educatie ca, doar eu am propus tema pe saptamana asta

4 comentarii:

  1. Nu stiu daca ma incadrez in tema ta.
    Iti trmit ceva:


    Urme de ren

    Este un baietel foarte dragut. De fapt, nu mai este baietel. Este un baiat in clasa a patra. Ce e drept, cu un an mai mic decat colegii lui. Asta , pentru ca , acolo, de unde a venit, scoala incepe mai devreme. La fel si gradinita.
    Erau putini copii intr-o clasa. De neamuri diferite. Se intelegeau si invatau in limba engleza. Erau toti prieteni foarte buni. Cateodata se mai ciondaneau. Ca toti copiii. O vorba aruncata in gluma, o jucarie luata fara permisiune; sau ocuparea locului de langa fereastra, cand plecau cu autocarul scolii. In fiecare saptamana, faceau cate o excursie.
    El prefera locul de la geam. Ii place sa priveasca. Sa vada. Mai ales animale, pe care le iubeste de mic. De cand a primit primele jucarii.
    Cand vorbeste de fostii colegi, are lacrimi in ochi. Ii este dor si de "domnisoarele". Erau de treaba. Radeau mult. Si se jucau cu ei. Fara sa se supere vreodata.

    Este specialistul casei.Vrea sa devina paleontolog. Stie tot ce n-ai sperat sa afli vreodata despre brontozauri, dragoni, spiridusi, dinozauri..

    Viata nu este totdeauna cum vor copiii, nici cum vor parintii.
    La sfarsitul clasei I, a trebuit sa se intoarca „ acasa”.
    L-au inscris in clasa a doua, cu conditia sa promoveze un examen de diferenta. La limba romana. Au pus toti umarul si hopul a trecut.
    Scrisul de mana nu este placerea lui. Prefera literele de tipar-chiar vrea sa scrie un roman, despre trolli- zilnic are teme de facut cu ..scris de mana.

    Odata, dupa o dictare care se incheia cam asa,” Iaca si baba sosi”, trebuia sa identifice personajele din respectivul text.
    S-a gandit el, cu mintea lui de copil, care nu prea cunostea nici cuvintelele de legatura, nici timpurile verbale, nici toate numele romanesti de persoane , si a scris:” Personajele sunt: baba si Iaca. „
    Doamna s-a incruntat, iar copiiii au ras.

    Dupa o vreme, la o alta dictare, trebuia sa raspunda la intrebarea: cum se numeau parintii lui Nica a(l) lui Stefan a ( l) Petrii..S-a gandit el, specialistul in reptile, si a scris: „Ei se numeau- Stefan si Salamandra.
    Si doamna s-a suparat de-a binelea. Copiii, mai ingaduitori, au ras si, in pauza , i-au laudat” curajul”.

    Si uite asa, cu tot felul de intamplari, a ajuns in clasa a patra.
    A crescut, face tenis si schi, canta putin si la chitara, a absolvit , in vacanta de vara , un curs de ornitologie, la Universitate. Se numara printre putinii" olimpici" din scoala, la matematica. A primit , de ziua lui, un briceag, la care tine foarte mult.
    Intr-o lada, pe care n-o imparte cu nimeni, poti gasi tot felul de piese si de surubele, din care, cand are timp, mestereste - monstri, extraterestri…, ca ma si sperii, cand mi-i arata.

    Este o fire vesela. Rareori fruntea i se incrunta. Cel mai suparat a fost dupa o ora de geografie.
    Intrebarea era- Cu ce seamana harta Romaniei?
    Oana a spus ca seamana cu un mar. Cineva a completat: turtit. Ovidiu a spus ca seamana cu un peste.
    El s-a gandi ce s-a gandit , a ridicat doua degete si a spus: ‚ Seamana cu o urma de ren”. Si a argumentat: „ Picioarele renului se termina cu cate patru degete- doua inspre fata, adica Nordul tarii, al treilea spre exterior, adica Vestul, iar al patrulea , subtitre, spre interior, adica, Estul”.

    Copiii ascultau , se uitau cand la el, cand la doamna.
    Si ea n-a spus nimic. Dar era suparata.

    Asta n-a inteles el. Ce a suparat-o?
    Adultii n-au fost niciodata copii?
    S-au trezit dintr-odata adulti?


    Gina

    RăspundețiȘtergere
  2. am pus si eu 2 link-uri la tine pe blog,la postarea cu anuntul!

    RăspundețiȘtergere
  3. INCERTITUDINI povestea se potriveste

    alison am vazut dar am uitat sa specific ca ai voie doar un cu singur articol asa ca alege o postare dintre cele doua

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. gata,am ales !ramine colajul ,am scris si unde trebuie !

    RăspundețiȘtergere