Aloe Vera, planta miraculoasa



In jurul plantei de aloe vera a fost creata o adevarata legenda. Se spune ca cicatrizeaza, intinereste, revigoreaza, tonifiaza si ca poate vindeca pana si cea mai cumplita dintre boli, cancerul
Aloe vera este o planta pe care o vei gasi foarte des in locuinta rudelor tale mai in varsta, si asta pentru ca, in urma cu 20-30 de ani, era foarte la moda sa o ai in casa. Gospodinele vremii o foloseau in multiple feluri. Era o metoda practica si ieftina, pentru ca planta de aloe vera nu iti cere mai mult decat un ghiveci cu pamant si apa. Este foarte rezistenta in apartament, dar daca vei incerca sa o plantezi afara risti sa o pierzi, de vreme ce ea creste natural in zonele subtropicale. Planta de aloe vera provine din Africa, iar efectul-minune pe care il are asupra pielii era cunoscut din antichitate. Un singur lucru a fost dificil pana in zilele noastre, si anume mentinerea proprietatilor sucului plantei mai mult de doua ore, pentru ca, dupa acest interval, in contact cu aerul, isi pierde orice valoare terapeutica. Vindeca zeci de boli, iar prin intarirea sistemului imunitar exercita un efect preventiv durabil asupra organismului.
CE CONTINE ALOE VERA?
Sucul si gelul de aloe vera sunt folosite intern, pentru a vindeca disfunctiile sistemului digestiv, dar mai ales extern, in cosmetica, pentru ca actioneaza ca un tonic natural, ca dezinfectant si ca un cicatrizant. Aloe vera contine vitaminele A, C si E, antioxidanti, vitamina B, acid folic, aminoacizi si enzime. Specialistii au descoperit ca, atunci cand este utilizata pe cale interna, poate avea efecte benefice in reglarea problemelor digestive si chiar atenueaza efectul ulcerului. In popor, mai exista credinta ca aloe vera poate sa vindece forme de cancer, cum ar fi cel la limba. De asemenea, folosit extern, sucul de aloe vera proaspat vindeca ranile si chiar arsurile. In zonele tropicale, sucul de aloe vera este amestecat cu iaurtul sau este folosit ca ingredient in deserturi. In cosmetica, este bine cunoscut efectul sau tonifiant, ea fiind un ingredient esential in crearea cremelor, sapunurilor si a altor produse care nu trebuie sa lipseasca niciunei femei.
TERAPIE PENTRU 50 DE BOLI
Prin efectele benefice, aloe vera asigura combaterea a numeroase probleme de sanatate si este capabila sa vindece si sa amelioreze cateva zeci de boli si anomalii. Luate in ordine alfabetica, acestea ar fi: alergiile, astmul, anemia, artritele, artrozele, afectiunile prostatei, afectiunile unghiilor, abcesele, bolile carentiale, bronsitetele, colita intestinala, cefaleele, cistitele, crampele musculare, cataracta, constipatia cronica, diabetul zaharat, depresiile, entorsele, escoriatiile, eruptiile cutanate, foliculitele, furunculozele, faringitele, gingivitele, hemoroizii, herpesul, hepatita cronica, insomnia, inflamatiile cutanate, infectiile fungice, intinderile musculare, intepaturile de insecte, keratroza, keratitele, pancreatita cronica, psoriazisul, pielea uscata, scleroza multipla, urticaria, virozele, vergeturile, varicele, zona zoster. In plus, prin intarirea sistemului imunitar, are un efect preventiv durabil asupra organismului, acesta fiind capabil sa valorifice cele 240 de substante active, conform necesitatilor sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu