Apel

Noi apeluri pentru interzicerea unei organitzatii teroriste evreiesti din Franta

autor: FrontPress 02.07.2013

1Autorităţile franceze au scos recent în afara legii două organizaţii naţionaliste, dar ignoră de multă vreme apelurile la interzicerea unei veritabile organizaţii teroriste evreieşti, chiar la cererea acestei comunităţi.
3Este vorba de “Liga de apărare evreiască” (LDJ), care copiază o grupare similară fondată în 1968 în New York de un rabin extremist, care este considerată de FBI drept organizaţie teroristă. Scopul oficial al grupării este “pedepsirea” persoanelor acuzate de “antisemitism”.
De la crearea sa oficială în Franţa în 2001, LDJ este responsabilă de nu mai puţin de 115 atacuri violente. Ţintele principale ale celor circa 300 de militanţi sunt membrii comunităţii musulmane din Franţa, în special arabi, dar şi istorici şi activişti naţionalişti care neagă varianta oficială despre Holocaust. În afara atacurilor de stradă, membrii LDJ sunt responsabili şi pentru devastarea mai multor librării care au fost acuzate că ar distribui literatură “antisemită” sau “por-palestiniană”.
wDin cauza agresivităţii sale, organizaţia e criticată chiar de comunitatea evreiască, care ameninţă cu procese împotriva celor de la LDJ.
Pe de altă parte, mulţi membri ai comunităţii musulmane consideră că LDJ este sprijinită direct de serviciile secrete israeliene, fapt negat de reprezentanţii “Ligii de apărare evreieşti”.
În Franţa trăiesc în jur de 600.000 de evrei, aceştia alcătuind cea mai mare comunitate mozaică din toate statele europene. Deasemenea în Franţa musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populaţiei, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de musulmani, majoritatea originari din Africa de Nord. Sursa: FrontPress.ro 
2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu