Traditie


Incendiatul masinilor, “traditia” de Anul Nou a imigrantilor din Franta

autor: FrontPress 04.01.2013
incendiuMinisterul de Interne din Franţa a raportat zilele trecute un număr de 1.193 autoturisme incendiate în preajma sărbătoririi Revelionului, o continuare a unei “tradiţii” începute în anii ’90. Majoritatea acestor acte criminale au fost comise, la fel ca şi în anii precedenţi, în regiunea Ile de France, care cuprinde Parisul şi suburbiile acestuia.
Este pentru prima oară în ultimii trei ani când autorităţile au anunţat numărul maşinilor incendiate. Regimul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy a oprit difuzarea acestor date în încercarea de a reduce atenţia acordată acestor probleme sociale şi etnice.
“Publicarea acestor cifre îi va motiva pe cei responsabili de aceste gesturi să comită și mai multe astfel de acte de vandalism. Decizia guvernului de a reîncepe publicarea rapoartelor nu este deloc una inteligentă”, afirmă Bruno Beschizza, unul dintre reprezentanții partidului Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), condus de fostul preşedinte francez.
Răspunsul nu a întârziat să apară: “Doar pentru că o problemă este ascunsă nu înseamnă că ea nu există. Trebuie să fim transparenți. Nu vrem să oprim numărătoarea mașinilor afectate la ora 6 dimineața, așa cum se făcea anterior pentru reducerea totalului. Francezii trebuie să știe adevărul”, a declarat Manuel Valls, ministrul de Interne francez, într-o conferință de presă care a avut loc marți.
“Nu a fost o evoluţie notabilă a acestor incendii voluntare de maşini şi motociclete în ultimii ani”, a declarat ministrul, care a citat departamentele în care au fost înregistrate peste 40 de incendii. Primul pe listă este Seine-Saint-Denis (în apropiere de Paris) cu 83 de vehicule incendiate, urmat de două departamente din vest, Haut-Rhin (72) şi Bas-Rhin (70), apoi Nord (61) şi Bouches-du-Rhône, în sud-est (51).
Însă ce au uitat să menţioneze autorităţile franceze este faptul că majoritatea acestor acte de vandalism au fost comiste în zonele şi cartierele unde populaţia este alcătuită în principal din imigranţi musulmani. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu